Návštěvnické centrum Bernard Humpolec

Vlastní cestou k poctivému českému pivu je myšlenka, které se od počátku existence Rodinného pivovaru Bernard pevně drží jeho spolumajitelé Stanislav Bernard a Josef Vávra.

Kontakt

Rodinný pivovar Bernard
Jihlavská 1820
39601 Humpolec
region Pelhřimov
49.539696, 15.359999Mapa
Volné pokoje

Zajeďte si na návštěvu k Bernardovi

Potěšení z dobrého jídla a pití patří k těm nejhezčím. A když je posezení nad prostřeným stolem tečkou za pěkným výletem, je o důvod více ke spokojenosti. Takové pocity můžete prožít v Návštěvnickém centru Rodinného pivovaru Bernard v Humpolci.

 Moderní objekt centra vyrostl za plného provozu a na pivovar je bezprostředně napojený. Odtud se můžete vypravit na prohlídku do prostor výroby, potkáte lidi, kteří pivo vaří, vlastními smysly poznáte jeho ingredience a na závěr prohlídky ochutnáte i finální výsledek práce zdejších pivovarníků. To zdaleka není vše.

Pivo Bernard si totiž zaslouží pozornost nejen pro svoji chuť. Nechybělo mnoho a výroba piva by v Humpolci skončila. Zachránili ji noví majitelé, kteří ekonomicky, technologicky i reputačně zkrachovalý pivovar před dvaatřiceti lety koupili a doslova zvedli z prachu a popela. Od té doby si pivo Bernard vydobylo velkou oblibu u zákazníků u nás i v zahraničí, nemluvě o již stovkách ocenění z celého světa. 

Příběh pivovaru skvěle zpracoval do krátkého filmu známý herec, ale také respektovaný scénárista a režisér Jiří Mádl. Jediným místem, kde je možné dílo zhlédnout, je moderní kinosál návštěvnického centra. V expozici centra uvidíte také unikátní 3D model pivovaru.   

Lokální suroviny v kuchyni, čerstvé pivo přímo z pivovaru

Místem, které byste si neměli nechat ujít, je Pivnice Na Štokách. Kromě širokého výběru čerstvých piv přímo z pivovaru nabízí také sezónní gastronomii. Kuchyně se může mimo jiné pochlubit pecí, ve které kuchaři na otevřeném ohni připravují jak hlavní chody, tak třeba pečivo nebo moučníky. Pec je součástí interiéru, při čekání na váš oběd či večeři se u ní můžete ohřát, případně okénkem sledovat, jak se připravuje třeba právě vaše porce. Vaří se tu ze surovin dodaných především z nejbližšího okolí města, včetně čerstvých ryb, sýrů, ovoce a zeleniny. Menu si můžete vychutnat s vyhlídkou na město z prosklené terasy naší zimní zahrady.

Poprvé sem možná dorazíte sami, s rodinou nebo přáteli, příští návštěva ale může být pracovní nebo slavnostní. Návštěvnické centrum má zázemí a vybavení i pro školení, přednášky, oslavy, svatby a menší koncerty.

Suvenýr na památku nebo dárek pro blízké pak pořídíte cestou domů ve značkové prodejně v přízemí objektu.  

Z komína na hrad

S návštěvnickým centrem otevřel pivovar i rozhlednu postavenou kolem funkčního pivovarského komína. Výšlap na ochoz ve výšce 33 metrů vás odmění výhledem do všech stran. Pivovar, humpolecké Horní náměstí s kostelem sv. Mikuláše, celé město a jeho okolí jsou odtud jako na dlani. Vidět je nedaleká zřícenina hradu Orlík, ale i vzdušnou čarou osm kilometrů vzdálený hrad Lipnice, vrch Melechov, Havlův kopec…

Pivovar má pro návštěvníky dárek, dospělá vstupenka na rozhlednu je zároveň poukázkou na malé pivo v pivnici zdarma. Na zdraví!

Bližší informace získáte na www.navstivtebernard.cz

KONTAKT:

Návštěvnické centrum Rodinného pivovaru Bernard

Jihlavská 1820, Humpolec 396 01

recepce@bernard.cz , www.navstivtebernard.cz

Otevírací doba:

Návštěvnické centrum:

pondělí – neděle: 9:00 – 20:00

Pivnice Na Štokách:

pondělí 11:00 - 21:00

úterý - čtvrtek 11:00 - 23:00

pátek - sobota 11:00 - 24:00

neděle 11:00 - 21:00

Rozhledna na komíně pivovaru: 

celoročně – za příznivého počasí

Po-Pá: 9:00 – 17:00

So: 9:00 – 13:00

Ne a svátky: ZAVŘENO

Otevírací doba je upravena s ohledem na soukromí sousedů.