Zámek Světlá nad Sázavou

Půvabně zrekonstruovaný zámek Světlá nad Sázavou má co nabídnout i malým výletníkům. Na okruhu První republika si děti prohlédnou plně zařízený dobový dětský pokojíček. Na okruhu Historický obchod a řemesla vstoupí do obchodní uličky a navštíví koloniál.

Kontakt

Zámecká 1
58291 Světlá nad Sázavou
region Havlíčkův Brod
49.667534, 15.407324Mapa
Volné pokoje
Období: léto

Vydejte se na výpravu do První republiky

Zajímá vás, jak vypadal dětský zámecký pokoj před 100 lety? Jak byl vybavený a s čím si děti tehdy hrály? Potom nesmíte minout expozici První republika. Kromě dětského pokojíčku plného krásných starých hraček se seznámíte s tím, jak se na zámku žilo, jakým nábytkem byly místnosti vybaveny a jaké předměty lidé denně používali. Vše v rámci expozice je nainstalováno tak, jako by zámek původní obyvatelé opustili teprve včera.

Dětem se bude jistě líbit také zbrusu nová výstava s názvem Koloniální obchod a řemeslo. Návštěvníci se tu dozví více o obchodu začátku 20. století od galanterie až po vetešnictví. Velmi zajímavý je byt obchodníka, kde je kromě dalšího vybavení také postýlka s panenkou. Třešničkou na dortu je pak koloniální obchod se smíšeným zbožím, ve kterém můžete dětem ukázat, jak se nakupovalo před více než 100 lety. Nechybí ani zákulisí krámku, které vždy bývalo většině zákazníků ukryto. 

Foto: zameksvetla.cz, Aleš Motejl, archiv Vysočina Tourism