Panský dvůr Telč

Na bývalém statku jen kousek od centra města vyrostl zábavní park s lezeckou stěnou, parádním dětským hřištěm, vlastním pivovarem, restaurací, kavárnou a příjemným ubytováním. Líbit se tu bude dospělým i dětem každého věku.

Kontakt

Slavatovská 86
58856 Telč
region Jihlava
49.187725, 15.450359Mapa
Období: léto, zima

Pohrajte si U Zvířátek a zdolejte lanové překážky

Za Rakouska-Uherska patřila budova statku šlechticům z telčského zámku. A ještě před několika lety to byl statek zemědělské školy, kde si žáci odbývali praxi u koní nebo krav. Komplex budov byl rekonstruován a otevřen v roce 2015. Dnes je to oblíbené centrum volnočasových aktivit, které pořádá všelijaké akce. Je rovněž sídlem informačního turistického centra.

Na své si v areálu přijdou děti – hlavně v originální herně U Zvířátek sousedící s kavárnou. Návštěvníci pak mohou zažít dobrodružství na lezecké stěně. Pro odvážné je tu stezka ve výšce 6 metrů nad zemí, která se překonává pomocí horolezeckých cepínů. Zajímavá je také zábavná i poučná expozice o životě na panství.

Počíhejte si na koncert nebo workshop

V létě se v areálu pořádají příměstské tábory nebo pivní festival. Po celý rok se tu konají také nejrůznější koncerty, workshopy, kurzy kreslení, ochutnávky, výstavy a oslavy různých svátků.

TIP: V rozkvetlé smyslové zahradě si vychutnáte nejrůznější vůně a barvy. Při pěkném počasí si s sebou vezměte deku. Hezké je si tu jen tak odpočinout si nebo si udělat piknik.

Foto: Panský dvůr Telč

Otevírací doba:

denně: 9:00 – 17:00

Nebyla nalezena žádna položka.