Questing – hledačka pokladů v NMNM

Máte rádi hry a baví vás poznávat nové věci? Potom je pro vás questing jako stvořený. Užijete si spoustu zábavy, zjistíte mnohé o svém okolí a na konci vás čeká odměna v podobě pokladu. Jednu z těchto hledaček najdete třeba v Novém Městě na Moravě.

Kontakt

Actaea
Vratislavovo náměstí 114
59231 Nové Město na Moravě
region Žďár nad Sázavou
49.560844, 16.072916Mapa
Volné pokoje
Období: léto, zima

Co je to questing?

Jde o zábavu, která má své kořeny v USA. Cílem hry je dozvědět se spoustu nových informací například o historii, přírodě nebo architektuře daného místa a zároveň si k němu vytvořit vztah. Během hraní si budete užívat přítomný okamžik i svou společnost – také proto jde o skvělou zábavu pro rodiny nebo party kamarádů. 

Jak takový questing vypadá? V podstatě jako hledačka pokladu. Trochu připomíná starou dobrou šipkovanou. Vydáte se na cestu, budete pátrat po indiciích a luštit tajenku. Jediné, co potřebujete, je list papíru s veršíky, které vás povedou krajinou. Úkolem je splnit zadání, vyluštit tajenku a objevit „poklad“. 

Zadání trasy, kterému se říká také popis questu, a více informací o hledačce v Novém Městě na Moravě najdete na stránkách questing.cz. Prozradit vám můžeme, že během hry se projdete městem a budete sledovat sgrafita na fasádách domů od místního výtvarníka Karla Němce.

Líbí se vám tato aktivita? Vyzkoušejte další cesty za pokladem třeba v Přibyslavi, Chotěboři a na dalších místech Vysočiny.  

Foto: Koruna Vysočiny