Jaderná elektrárna Dukovany

Prozkoumejte zábavnou formou druhou největší jadernou elektrárnu v ČR. Podniknete tu virtuální cestu až k reaktoru, vyzkoušíte si různé interaktivní exponáty a děti si pohrají v originálním herním koutku. Nechybí ani obchůdek s turistickými vizitkami a suvenýry.

Kontakt

Jaderná elektrárna Dukovany
Dukovany-67550 elektrárna
region Třebíč
49.088650, 16.145237Mapa
Volné pokoje

Úžasné interaktivní prostory

Tohle infocentrum není žádná nuda, je vybaveno špičkovou audiovizuální technikou a nadchne i výletníky, kteří fyziku nemají zrovna v lásce.

Jedním z největších „taháků“ je 3D ReakTour, virtuální prohlídka, na které se dostanete až k samotnému jádru! V JE Dukovany si také prohlédnete názorné trojrozměrné modely reaktoru a ukázku ukládání použitého paliva. Dozvíte se více o základech jaderné fyziky a jaderné bezpečnosti. S průvodci se můžete vydat na exkurzi do provozu. Velkým zážitkem je cesta výtahem do uranového dolu

Zejména děti potěší herní koutek a také možnost si v infocentru vše vyzkoušet. A jak říkají sami provozovatelé: „Nemusíte se bát, radioaktivitu si od nás neodnesete, zato nezapomenutelné zážitky ano!“

TIP: Pokud do infocentra míříte, rozhodně nevynechejte komentovanou prohlídku. Na tu je nutné se objednat nejpozději 10 dní před návštěvou. Celé infocentrum je bezbariérové. Parkování a vstup jsou zdarma.

 

Otevírací doba:

září – červen: pondělí – neděle: 9:00 – 16:00
červenec, srpen: pondělí – neděle: 9:00 – 17:00

Každé první pondělí v měsíci zavřeno.