Sklárna Karlov

Hledáte tip na originální, zábavný a poučný výlet? Vyrazte s dětmi do sklárny Karlov v Chráněné krajinné oblasti Žďárské vrchy. Sklárna tu funguje už více než 30 let. Kromě komentované prohlídky s ukázkovou výrobou vás i děti nadchnou dílničky v podobě malování na sklo.

Kontakt

49.645542, 15.916152Mapa

Zjistěte, jak to chodí ve sklárně

Prozkoumejte sklářskou pec, podívejte se pod ruce sklářům i brusičům a objevte tajemství práce s rozžhavenou hmotou. Během cca 30minutové exkurze se dozvíte spoustu zajímavých informací a navštívíte také vzorkovnu s více než 1500 exponáty. Na stránkách sklárny najdete kontakt i časový rozpis exkurzí. TIP: Pozor, exkurze probíhají pouze ve všedních dnech. Pokud je ve vaší skupině více než 10 návštěvníků, ohlašte se raději předem.

Malování na sklo pro malé i velké

Návštěva ve sklárně se bude líbit všem šikovným ručičkám, které mají rády kreativní tvoření. V rámci exkurze si totiž za malý poplatek můžete vyzkoušet také malování na sklo. Na připravená sklíčka budete malovat buď podle šablon, nebo podle vlastní fantazie. Vše, co namalujete, si s sebou vezmete domů jako suvenýr na památku. Malovat mohou jak děti, tak dospělí.

Navštivte uměleckou galerii s prodejnou

Ve sklárně Karlov se vyrábí ručně tvarované originální skleněné vázy, mísy, drobné dekorace jako ovoce nebo květiny, svícny, lampy a další. Všechny výrobky si můžete zakoupit přímo v obchůdku nebo online. Mezi oblíbené patří výrobky z tradičního broušeného a barevného skla.

Víte, že…

Sklárna Karlov je v blízkosti poutního kostela sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře ve Žďáře nad Sázavou, který patří mezi památky UNESCO. Během jednoho dne bez problémů stihnete obě místa. Raději se však dopředu informujte o návštěvní kapacitě.

Více informací a fotek najdete na webových stránkách www.sklarnakarlov.cz.

Foto: archiv Vysočina Tourism

Nebyla nalezena žádna položka.