Šikland Zvole

Šikland u Zvole nad Pernštejnem je jedním z největších zábavních areálů v České republice. Patří k němu westernové městečko Šiklův mlýn, strašidelný zámek Draxmoor, přírodní aquapark a další místa. Za zábavou i odpočinkem sem míří především rodiny s dětmi.

Kontakt

Šiklův mlýn
Zvole 49
59256 Zvole nad Pernštejnem
region Žďár nad Sázavou
49.475639, 16.166784Mapa
Volné pokoje
Období: léto

První westernové městečko v ČR

Nejznámějším lákadlem celého Šiklandu je oblíbený park Šiklův mlýn. Jde o westernové městečko zasazené do údolí řeky Bobrůvky. Najdete tu saloon, kovárnu, hernu, úřad šerifa či nádraží z Ameriky konce minulého století. V přírodním amfiteátru a na náměstí se denně konají divadelní a taneční představení, westernová show, přehlídky, noční ohňová show a spousta dalších akcí, ze kterých dýchá nálada divokého západu. 

Děti se zabaví na různých atrakcích. Vyzkoušet mohou třeba jízdu na divokém býkovi, střelbu z luku, jízdu Safari vláčkem, malování na obličej, jízdu na koni nebo rýžování zlata. Atrakce se platí speciální měnou – Šiklákem. Výměnu peněz provedete stylově v místní bance.

V areálu je také zoopark, letiště i stylové ubytování v kempu a hotelech Colorado Grand a Arizona.

Kam dál v rámci Šiklandu?

Hned vedle městečka se nachází aquapark, kde se voda čistí přírodní cestou, nikoli pomocí chemie. Koupací část má rozlohu 1 800 m2. Návštěvníky potěší plynulý vstup do vody, vodní trampolína, skluzavky a dětské brouzdaliště.

Krasojízdu po Šiklandu uzavřeme ve strašidelném zámku Draxmoor. Jde o upravenou budovu historické sýpky ze 17. století, která patřila ke šlechtické tvrzi založené pány z Pernštejna. Návštěvníky zde čekají tři patra se strašidelně-fantastickou expozicí. Odvážné děti si tu prohlédnou oživlý hřbitov, peklo s čertem, perníkovou chaloupku a jiná děsuplná místa. Draxmoor je jen 6 minut jízdy autem od westernového městečka.

Foto: Šikland – Westernové městečko Šiklův mlýn, m - ARK

Otevírací doba:

červenec a srpen: nonstop

září – květen: mimořádné a soukromé akce

květen – červen: mimořádné akce, školní výlety

Videogalerie