Lodní přeprava Dalešice

Vyplujte s dětmi lodí Horácko po Dalešické přehradě. Zastavuje na pěti zastávkách – Kramolín, Dalešice, kemp Wilsonka, Třesov a Koněšín. Přes léto se plaví denně. Jste-li zrovna na cyklistickém výletě, můžete si vzít na loď i svá kola.

Kontakt

Dalešická přehrada
67401 Třebíč 1
region Třebíč
49.166851, 16.080614Mapa
Období: léto, zima

Netradiční zážitek pro malé výletníky

Ne nadarmo se říká, že nejkrásnější pohled na Dalešickou přehradu je z paluby lodi. Na plavbě vás čekají výhledy na příkré stráně s ukrytými zříceninami a také na hráz vodního díla, do jehož nitra se můžete vydat na průzkum. A protože výletní loď vyplouvá podle rozvrhu za každého počasí, je k dispozici i kryté sezení. 

Nastoupit lze v jednom z pěti přístavišť: Kramolín, Dalešice, kemp Wilsonka, Třesov a Koněšín. Všechny okruhy spolu s ceníkem plavby najdete i online, a svůj výlet si tak v klidu naplánujete předem. Děti do tří let jedou zdarma.

Vyrazit mohou i cyklisté a pejskaři

Dobrou zprávu máme pro cyklisty, pejskaře a majitele kočárků. Na výletní loď Horácko si s sebou můžete vzít svá kola (za poplatek), kočárky, a dokonce i čtyřnohé mazlíčky. Pozor, před naloděním je kolo potřeba odstrojit. Lahve, navigace, brašny a další věci si sundejte, ať se nezničí.

Pravidelná lodní doprava jezdí od dubna do října. Během zimních měsíců se na Dalešické přehradě konají plavby se zábavným programem: na svatého Martina, na Mikuláše, na Štěpána a na Silvestra.

TIP: Ani po plavbě zábava u vody nekončí. Zkuste si půjčit seakajaky a vyplout na hladinu – s malou námahou urazíte velkou vzdálenost. Jsou velice stabilní, vybavené kormidlem, vhodné i pro začátečníky. Vyzkoušet můžete i paddleboardy.

Foto: M-ark, Petr Hejda, Ivo Svoboda.

 

 

Otevírací doba:

duben – červen: sobota, neděle, svátky: 10:00 – 17:00
červenec a srpen: pondělí – neděle: 9:00 – 19:00
září a říjen: sobota, neděle, svátky: 13:00 – 16:25
konec října – březen: neděle: 13:00

Videogalerie

Nebyla nalezena žádna položka.