Muzeum rekordů a kuriozit

V pelhřimovském Muzeu rekordů máme otevřeno každý den – tedy i přes Velikonoce! Návštěvníci se mohou pokochat miniaturní kraslicí z vajíčka jiřičky a andulky, kraslicí pštrosí nebo největším vejcem keramickým a dokonce i kraslicí vyrobenou ze sirek a zápalkových hlaviček! K naprostým unikátům patří obří kraslice z javorového dřeva - je 104 cm vysoká a po dozdobení dosáhla hmotnosti přes 60 kg. Vystavujeme obří pomlázku z 8 prutů (měří 583 centimetrů), ale i pomlázky upletené z vlasů a dokonce i z kočičích a vydřích vousků! Velikonočních i dalších exponátů u nás objevíte několik stovek, podrobnosti k návštěvě najdete na www.muzeumrekordu.cz

Kontakt

Agentura Dobrý den
Palackého 47
39301 Pelhřimov
region Pelhřimov
25160508
49.432091, 15.225269Mapa
Volné pokoje
Období: léto, zima

Největší, nejmenší, nejdelší, nejtěžší, nejrychlejší, nejvytrvalejší… To vše jsou přívlastky, s nimiž se v expozici mapující unikátní výkony českých i světových rekordmanů setkáte na každém kroku.

Muzeum rekordů a kuriozit bylo otevřeno v Pelhřimově jako jediné zařízení svého druhu ve střední Evropě. V pěti zrekonstruovaných patrech historické věže se se nám podařilo nashromáždit stovky exponátů,  jinde na světě nevídaných.

Doplňující fotografická expozice zachycuje nejlepší momenty uplynulých ročníků festivalu Pelhřimov – město rekordů, záběry z netradičních akcí i rekordních pokusů pořádaných na území ČR a přibližuje atmosféru zahraničních festivalů, kde agentura Dobrý den reprezentovala Českou republiku.

Muzeum rekordů a kuriozit v Pelhřimově má dvě vnitřní expozice se stovkami unikátních exponátů a zahradu s obřími předměty.

Podrobnosti k návštěvě najdete na www.muzeumrekorduakuriozit.cz

Vybavení

  • Bezbariérový přístup

Otevírací doba:

Každý den: 9–17:00

 

 

 

Videogalerie