Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě

Galerie sídlí ve dvou renesančních měšťanských domech v historickém centru Jihlavy. V budově na Masarykově náměstí je umístěna stálá expozice.

Kontakt

Oblastní galerie Vysočiny
Komenského 1333/10
58752 Jihlava
region Jihlava
49.393955, 15.592072Mapa
Volné pokoje
Období: léto, zima

Ta představuje výběr toho nejlepšího z bohatého sbírkového fondu galerie, která nashromáždila za více než 60 let existence přibližně 6 500 sbírkových předmětů. Konají se tu také výstavy zaměřené zejména na umění 19. a 1. poloviny 20. století. Pozornost je věnována i regionální umělecké kultuře. 

Výstavy v budově v Komenského ulici představují především moderní a současné umění. Sídlí zde galerie Alternativa, která je určena pro prezentaci aktuálních uměleckých přístupů. V budově se také nachází zvuková galerie IGLOO – tvůrčí prostor pro prezentaci umělců pracujících se zvukem. 

Galerie pořádá též řadu doprovodných akcí: edukační programy pro školy, školky a školní družiny, výtvarné dílny pro rodiny s dětmi, tvoření pro seniory, kurzy výtvarných technik, komentované prohlídky s umělci a kurátory, přednášky, diskuze s odborníky, performance.

Galerie nabízí návštěvníkům také možnost studia v rozsáhlé specializované knihovně, badatelé mají možnost studia sbírkových předmětů.

Foto: OG Vysočiny v Jihlavě

Otevírací doba:

úterý – neděle: 10:00 – 18:00

Videogalerie