Milovské perníčky

 

Milujete vůni skořice a perníku? Najděte si chvíli pro sebe a vychutnejte si úžasné Milovské perníčky vyrobené z nejkvalitnějších lokálních surovin a zavzpomínejte na chvíle, které chuť perníku provází. Anebo pomocí perníčků vyznejte lásku – partnerovi, mamince, dětem, kamarádce. Nádherně zdobené perníčky zahřejí na duši všechny, na kterých vám záleží.

Kontakt

České Milovy 31
59202 Svratka
region Žďár nad Sázavou
49.678448, 16.093361Mapa
Volné pokoje
Období: léto, zima

Za překrásnými perníčky zajděte do kavárny s názvem František & Josef Café. Tady je pro vás peče paní Petra, které pomáhají dva malí kloučci. Můžete si je vychutnat na místě třeba u šálku dobré kávy nebo si je koupit s sebou – jednotlivě nebo poskládané v krabičce s průhledným víkem. Perníčky ve tvaru srdíček, koníčků, ptáčků a květin zdobí tradiční vzory horácké krajky.

Nezapomeňte ochutnat ani originální perníkové pralinky. Obě tyto pochoutky z Vysočiny si můžete objednat také přes online obchod milovskepernicky.cz.

Mimochodem, víte, jak vznikl název této laskominy?  Podle divokých skal s názvem Milovské Perničky, které lákají k prozkoumání a jejich zvláštní útvary inspirovaly mnoho pověstí. Mezi nimi můžete najít tzv. skalní mísy, ve kterých se drží voda nebo led, těm se právě říká perničky. Název Milovské perníčky vznikl inspirací tohoto skalního útvaru.