Pumptrack Vysočina Aréna

Vysočina Arena v Novém Městě na Moravě má kromě singletracků, silničních, MTB a gravel okruhů také  pumptrackovou dráhu. Ta byla v květnu 2019 slavnostně otevřena a patří aktuálně k největším v Česku.

Kontakt

49.577423, 16.055283Mapa
Volné pokoje
Období: léto

Nový a populární trend pumptrackových tratí dovoluje na relativně malé ploše vytvořit podmínky, které atraktivním způsobem nabízejí zejména mládeži a dětem získat první dovednosti a správné návyky pro jízdu v terénu.

Trať je koncipována jako okruh pro začátečníky, na který pak navazují obtížnější pasáže. Umístění tratě přímo v areálu Vysočina Areny bylo zvoleno záměrně, v návaznosti na ostatní infrastrukturu a zázemí pro návštěvníky.

Některé pumptracky v Česku mají přírodní povrch z uježděné hlíny, jiné jsou asfaltové. Ve Vysočina Areně se zvolil bezúdržbový asfaltový povrch. Využití zde najdou cyklisté, skateboardisté, inline bruslaři nebo děti na odrážedlech. 

Práce na červeném trailu jsou již kompletně dokončené. Trail je tedy nyní plně sjízdný. Stejně tak je plně sjízdný už i modrý track. Práce na dětském trailu taktéž skončily, proto můžete nový trail i vyzkoušet.

Při návštěvě Cyklo Arény dbejte prosím zvýšené opatrnosti a obezřetnosti, neboť se ve Vysočina Arena (resp. v areálu stadionu včetně asfaltové dráhy) rozjely stavební úkony spojené s 1. etapou plánované rekonstrukce Vysočina Areny. Více informací najdete zde.

foto: vysocina.bike