Za židovskými košer produkty do Třebíče

Nechte se zlákat k příjemné procházce židovskou čtvrtí v Třebíči. Užijte si ji se vším všudy - s trochou té romantiky i požitkem z dobrého jídla a pití. Ochutnejte produkty vyrobené dle tradičních židovských receptur nebo košer whisky či víno.

Kontakt

Subakova 1/44
67401 Třebíč 1
region Třebíč
Volné pokoje
  • 1.Kavárna U Židovské brány
  • 2.Kavárna Vrátka
  • 3.Original Trebic Whisky bar
  • 4.Židovský hřbitov
  • 5.Bazilika sv. Prokopa
Délka trasy: 1,8 km
Časová náročnost: 0,35 h
Výchozí místo: Kavárna U židovské brány
Cílové místo: Bazilika sv. Prokopa
Období: léto, zima

Z kavárny Vrátka v židovské čtvrti už na dálku voní pečivo vyrobené dle starých, tradičních postupů a receptur. Stačí jen na chvíli odpočinku usednout ke stolečku a objednat si. Obslouží vás hendikepovaní, jimž práce v kavárně skýtá možnost začlenit se do běžného života.

kavárně U židovské brány na vás v prvé řadě dýchne kus historie, neboť dům je zmiňován v pramenech již roku 1724. Zatímco budete vstřebávat jeho jedinečnou atmosféru, můžete přitom ochutnávat dobroty. Vyzkoušejte krom lahodné kávy a dezertů třeba i košer sušenky či různé druhy košer vín.

Budete-li mít chuť pokračovat v degustaci, třeba regionálních produktů, přesuňte se do Original Trebic Whisky baru v židovské čtvrti. Tam okusíte whisky té nejlepší kvality. A co víc, dozvíte se, jak takový unikátní nápoj vzniká - z regionálních surovin v nedalekých Šebkovicích a posléze dozrává v místním baru. 

Toulání starobylými uličkami třebíčské židovské čtvrti vás přivede i na jeden z největších židovských hřbitovů u nás, který je stejně jako židovská čtvrť pod ochranou UNESCO. A chcete-li během vycházky zvládnout všechny třebíčské památky světového dědictví, zakončete ji prohlídkou baziliky sv. Prokopa. 

Zde můžete najít recept na židovské cukroví hamantašen.

Foto: facebook.com/kavarnavratka - zidovskabrana, Jakub Mertl