Gastronomický zážitek na farmě Tasov s cyklovýletem

Z rodinné farmy Tasov nedaleko Velkého Meziříčí si odnesete zážitky nejen gastronomické. Dozvíte se víc o hospodaření, sami si vyzkoušíte třeba krmení zvířat, práci dřevorubců, pekařů, sýrařů. Své výtvory pak i ochutnáte. A navíc si v krásném a klidném prostředí skvěle odpočinete.

Kontakt

Farma Tasov s.r.o.
Tasov 9
67579 Tasov
region Žďár nad Sázavou
49.291798, 16.092533Mapa
Volné pokoje
  • 1.Farma Tasov
  • 2.Zámek Budišov
  • 3.Farma Tasov
Délka trasy: 16,2 km
Časová náročnost: 1,1 h
Výchozí místo: Farma Tasov
Cílové místo: Farma Tasov
Období: léto, zima

Okruh, který má jen 16 kilometrů, si doslova vychutnáte. Cesta vám bude pod pedály rychle ubíhat a na konci na vás čekají dobroty přímo z farmy. Tedy pokud vydržíte čekat a nevypravíte se na farmu Tasov hned na začátku. A lákadlo je to skutečně velké!

Farmářská restaurace (od roku 2020 se nachází na Gastromapě Lukáše Hejlíka) totiž využívá co největší podíl surovin pocházejících přímo z farmy nebo jejího okolí. Ve vlastní sýrárně tu vyrábějí domácí sýry ave velké peci pečou domácí chléb přímo před vámi. Farma nabízí i ubytování včetně balíčků aktivit pro páry. Díky nim si můžete mnohé farmářské činnosti zkusit sami, vlastníma rukama.

Pobyt vám zpestří cyklovýlet na nedaleký zámek v Budišově, kde zhlédnete unikátní sbírku vycpaných a preparovaných zvířat. Zámek je vzdálen přibližně 8 km od farmy a dostanete se na něj po cyklostezce 5206 nebo po méně frekventované komunikaci ve směru na Kamennou.

Foto: facebook.com/Farma-Tasov

Videogalerie