Za grilováním a adrenalinem do Víru

Výlet s chutí a adrenalinovým zážitkem navrch nabízí návštěva Víru.

Kontakt

Vír 207
59266 Vír
region Žďár nad Sázavou
49.557526, 16.312046Mapa
Volné pokoje
  • 1.Ledová stěna Vír
  • 2.Vyhlídka Klubačice
  • 3.Vírský mlýnek
  • 4.Rossiho vyhlídka
  • 5.Chudobínská borovice
  • 6.Zřícenina hradu Dalečín
Délka trasy: 21 km
Časová náročnost: 2,01 h
Výchozí místo: Ledová stěna Vír
Cílové místo: Zřícenina hradu Dalečín

Ubytujte se ve Forest Resortu, unikátním čtyřhvězdičkovém hotelu, v některé z luxusně zařízených chat či apartmánu s motivem čtrnácti nejvyšších hor světa. A odtud vyrazte objevovat okolí a užívat si adrenalinové zážitky, třeba lezení po skalách.

Součástí resortu je i nově zrekonstruovaná prvorepubliková vila s restaurací, velkou letní zahrádkou a zázemím pro organizaci společenských akcí a eventů. Vaše ratolesti zase jistě potěší prostorné dětské hřiště s pískovištěm a téměř sto let starým kamenným hradem, který na děti působí doslova jako magnet.

V restauraci ochutnejte pokrmy připravené z čerstvých regionálních surovin s důrazem na sezónnost. Třeba na velkém ohništi pečené kuře a další grilované speciality. K tomu doušek čepovaného piva, skvělého vína či originálního šampaňského.

Adrenalin si užijte na některé z tras ferratového okruhu, výbavu k lezení získáte v půjčovně. S dětmi omrkněte Vírský mlýnek či při procházce kolem Vírské přehrady Chudobínskou borovici, Evropský strom roku.

Zážitkem je výstup na některou z mnoha přírodních vyhlídek kolem přehrady – třeba Klubačice nebo Rossiho skála. Děti i dospělé jistě nadchne dobrodružná výprava na nedalekou zříceninu hradu Dalečín.

Trocha toho mlsání po výletě nikdy neuškodí. Vyzkoušejte Cukrárnu ve Víru, smlsněte si a doplňte energii nějakým tím dortíkem, cheesecakem, zákuskem a cukrovím z pravé čokolády, vanilky, kvalitní smetany, másla, mascarpone, čerstvých vajec. Cukrářka garantuje, že v žádné z dobrot není umělé dochucovadlo, ztužovač ani aroma.

 

Foto: Michal Mašek, Martin Dolinský, Chris Borg