Na zvěřinu a za Santinim do Žďáru

Hotel a hostinec Tálský mlýn ve Žďáru nad Sázavou, přímo u Pilské nádrže, vás nadchne svou domácí kuchyní a pokrmy z lokálních surovin. Ochutnejte čerstvé hovězí, jehněčí z okolí nebo zvěřinu z blízkých lesů. K tomu dostanete na talíř sezonní zeleninu a bylinky. Dopřát si tu můžete i ta nejlepší vína od vinařů z celého světa.

Kontakt

49.587620, 15.929231Mapa
Volné pokoje
  • 1.Hostinec Tálský mlýn
  • 2.Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře
  • 3.Muzeum nové generace
  • 4.Pilská vodní nádrž
Délka trasy: 4,7 km
Výchozí místo: Hostinec Tálský mlýn
Cílové místo: Pilská vodní nádrž
Období: léto

A pak s chutí na výlet. Začínat může třeba návštěvou památky pod ochranou UNESCO, poutního kostela sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře, kterou navrhl geniální architekt Jan Blažej Santini Aichel. Víc o něm se dozvíte v Muzeu nové generace na žďárském zámku. Interaktivní expozice protkaná multimediálními prvky bude bavit i vaše děti. Vydáte se do temného středověku i barevného baroka.

To můžete obdivovat hned poté, blízko zámku je totiž barokní most osázený sochami svatých – Benedikta, Mikuláše, Jana a Cyrila, Bernarda, Vojtěcha, Pavla a Metoděje. Zajímavým tipem pro vás může být i naučná stezka kolem Zelené hory a rybníků.

V letní sezoně si užijete zábavu i v rekreačním středisku Pilák, kde lze rybařit, koupat se a sportovat. Využijte cyklostezky i pěší stezky pro bližší poznávání chráněné krajinné oblasti Žďárské vrchy, neprohloupíte.