Na kole do Kolničky a na Rokštejn

Restaurace Kolnička, jejíž součástí je nově i penzion, patří mezi nejnavštěvovanější v regionu. Leží na cyklostezce Jihlava – Třebíč – Raabs, proto je oblíbenou zastávkou cyklistů. Sjíždějí se sem ale i návštěvníci bez kol.

Kontakt

1. máje 826
58822 Luka nad Jihlavou
region Jihlava
49.373333, 15.705285Mapa
Volné pokoje
  • 1. Zoo Jihlava
  • 2. Kolnička
  • 3. Rokštejn
Období: léto

Není divu, kuchař totiž klade důraz na lokální suroviny, z nichž připravuje hostům jídla všeho druhu, aby si vybral opravdu každý. Mezi top pochoutky patří ořech s hříbkovou omáčkou a podmáslovým knedlíkem. Ochutnat můžete i jídla s fermentovaným tvarohem z farmy LUKA z Vysokých Studnic. Ta má svou prodejnu regionálních produktů na náměstíčku v Lukách nad Jihlavou a kromě mléčných výrobků zpracovává i rakytník. Svými produkty je známá v širokém okolí (Zdravý rakytník).

Zařaďte návštěvu Kolničky do parádního výletu na kole, který zvládnou i děti. Můžete se na něj vydat od jihlavské zoo pěkně po cyklostezce kolem řeky Jihlavy. Zastavte v Lukách nad Jihlavou, kde je pumptrack – 195 metrů dlouhá trať s klopenými zatáčkami, boulemi a terénními vlnami. Tam se vydovádějí nejen děti a vyhládne všem. Takže z kola dolů a hurá do Kolničky na pořádné občerstvení a chvíli odpočinku před další částí cesty, která vás zavede na zříceninu Rokštejn u Brtnice. Její dominantou je sedmnáctimetrová hranolová věž, z níž je za pěkného počasí úžasný výhled do okolí. A závěrem můžete absolvovat komentovanou prohlídku hradního areálu.

Kolničku doporučujeme navštívit i v zimě, s lyžemi. V Lukách je totiž super lyžařský areál se třemi sjezdovkami: černá – pokročilí (600 m), červená – mírně pokročilí (660 m), modrá – začátečníci (800 m).