Se psem na farmu, za rekordy i k vodě

Ryby z vlastní produkce a kapří paštiku, která se pyšní světovými oceněními, vlastní med a samozřejmě poctivá česká regionální jídla z kvalitních a čerstvých sezonních surovin od místních pěstitelů a chovatelů, to vše ochutnáte v Hotelu Farma. A co je skvělé, na farmě se můžete zastavit a občerstvit i během svého výletu se psem.

Kontakt

Služátky 25
39301 Pelhřimov
region Pelhřimov
49.460835, 15.242656Mapa
Volné pokoje
  • 1. Hotel Farma
  • 2. Kojčice
  • 3. Tichý mlýn
  • 4. Muzeum rekordů a kuriozit Pelhřimov
Období: léto

Podle právě probíhající sezóny se tu můžete těšit i na podzimní svatomartinské hody, v zimě na masopustní hodování a na jaře zase na chřestové dny. Postačí-li vám k občerstvení výborná káva a k tomu něco sladkého, stačí zamířit do místní kavárny Café Pole, kde si pochutnáte na poctivých domácích dezertech. V nabídce jsou i domácí sušenky, kváskový chléb či koláče.

Na příjemnou a pohodovou vycházku se psem zamiřte do Kojčic, obce paprskovitě rozložené kolem rybníka Návesáku, již proslavila komedie Marečku podejte mi pero, nebo k Tichému mlýnu u Radětínského rybníka. Blízko je i Sedlická přehrada s parádní kamennou hrází a hydroelektrárnou.

Pokud podzimní počasí procházce přírodou nepřeje, vypravte se do Muzea rekordů a kuriozit v Pelhřimově. I tam totiž svého čtyřnohého mazlíčka můžete bez obav vzít.

Největší, nejmenší, nejdelší, nejtěžší, nejrychlejší, nejvytrvalejší… takové výkony představuje expozice rekordů a kuriozit. V expozici Zlaté české ručičky uvidíte unikátní kolekci více než 90 objektů vyrobených ze zápalek a zápalkových hlaviček. Zahrada s obřími exponáty představuje například největší hlavolam Ježka v kleci, sochy vyřezávané motorovou pilou, hrnec na 5 000 porcí polévky a další. Je v ní i místo k odpočinku a posezení.

Foto: m-ARK, Farma Poříčí, archiv VT