Geoparkem Vysočina se psem

Během podzimního výletu se psem prozkoumejte hrad, zříceniny, skálu i památku pod ochranou UNESCO.

Kontakt

Slavatovská 86
58856 Telč
region Jihlava
49.187126, 15.450978Mapa
Volné pokoje
  • 1. Panský dvůr Telč
  • 2. Roštejn
  • 3. Míchova skála
  • 4. Štamberk
Období: léto

Zastavte se na něco dobrého v Panském dvoře, kam můžete svého psa vzít na vodítku a s náhubkem. Dostanete na talíř tradiční česká jídla, ale také steaky a jídla moderní kuchyně. Na své si přijdou i vegetariáni. Základem všeho jsou suroviny od místních farem a pěstitelů. A k tomu dobré pivo z Panského pivovaru, třeba nějaký pěkně vychlazený ležák, který si vychutnáte na nádvoří. Určitě oceníte kus poctivého řemesla, který se v něm odráží. Odpočinek nabízí smyslová zahrada, jejíž součástí jsou chodníčky se střídajícími se druhy povrchů pro bosou chůzi. Můžete si tam v trávě udělat i malý piknik.

Když už vyrážíte na výlet z Telče, rozhodně nemůžete vynechat procházku po náměstí lemovaném nádhernými průčelími domů. Však celé historické jádro je pod ochranou UNESCO. A pak už vás čeká jen příroda Geoparku Vysočina. V hlubokých lesích ukrytý hrad Roštejn může být vaší první zastávkou. Autem je to z Telče 25 km a pěšky 9 km. Je to lovecký hrádek a tomu odpovídají i jeho expozice věnované lovectví, myslivosti, přírodě. Psi mohou bez problémů na nádvoří a do hradních expozic v náručí či tašce.

Pokud jste dojeli na hrad autem, projděte se pěšky kolem něj. Čekají vás atraktivní cíle. Hlavně Míchova skála, která je symbolem geoparku. Je 15 metrů vysoká a nabízí výhled do okolí. Z Roštejna je vzdálená necelých šest kilometrů. A pokud máte dost sil pokračovat, po dalších čtyřech kilometrech dojdete ke zřícenině hradu Štamberk. Věřte, že takovým výletem pořádně utaháte nejen svého psa.