Z kavárny na zříceninu i se psem

Na výlet i se psem se vypravte do Humpolce. V těsné blízkosti města objevíte zříceninu hradu Orlík. Zbytky jejích starých zdí můžete prozkoumat zcela sami, bez průvodce. A přitom se nezapomeňte zastavit na něco sladkého na zub v bývalé továrně na sukno.

Kontakt

Kamarytova 97
39601 Humpolec
region Pelhřimov
49.543892, 15.354587Mapa
Volné pokoje
  • 1. Café 8smička
  • 2. Orlík
Období: léto

Industriální areál v Humpolci je dnes zónou pro umění, jejíž součástí je příjemná kavárna Café 8smička. Tam vám ke kávě z rodinné pražírny naservírují takové delikatesy jako sladké dortíky, klasické věnečky, větrníky a kremrole, ale i slaný quiche či domácí kváskový chléb. Svůj výlet se psem na Orlík můžete začít nebo zakončit právě tam.

Zřícenina Orlík je odtud pěšky vzdálená necelé tři kilometry, tedy vás nečeká žádný náročný výšlap a zvládnete to hravě tam i zpět. I na Orlík můžete se psem na vodítku, vyjma hradní věže, na níž je rozhledna. Hrad si prohlédnete volně s pomocí jednoduché navigace. Čeká vás hradní muzeum, galerie, vyhlídková terasa starého paláce, druhá hradní brána, bašty, hradní kuchyně, nový palác, bastion i rekonstruovaná chlebová pec.

Během celého roku probíhají na hradě různé akce a koncerty.