Podzemí Telč

Zajímavý rodinný zážitek na vás čeká v centru Telče. Pro všechny, kteří se nebojí tmavých chodeb, je tu trasa vedoucí podzemím historického centra. Po rekonstrukci se nově dostanete i do prvního podzemního podlaží, kde najdete čertovskou expozici.

Kontakt

Náměstí Zachariáše z Hradce 10
58856 Telč
region Jihlava
49.185104, 15.452966Mapa
Volné pokoje
Období: léto

Poučení a zábava pro celou rodinu

Na trase dlouhé celkem 250 metrů si přijdou na své děti i dospělí. Pro rodiče a starší děti je tu interaktivní expozice věnovaná historii města. V rekonstruované části na vás čeká multimediální zábavně-naučná expozice představující Telč a okolí. Podívat se nově můžete také do bývalé šatlavy staré radnice. Část chodeb je zachována v původním stavu, takže si prohlédnete, jak to tu před lety skutečně vypadalo.

Dříve katakomby sloužily jako skladovací prostory a úkryt před nepřáteli. Podle pověstí chodby vedly až za hradby města – jedna z nich prý ústila na hradě Roštejn, který je od Telče vzdálený téměř 10 kilometrů.

Jaké je to v pekle?

V Telčském podzemí objevíte také pravou pekelnou expozici, která je pro děti strašidelná tak akorát. Najdete v ní nejrůznější originální rekvizity. Třeba Luciferův trůn, kotel na hříšníky, skříň s lektvary, čertovské šlapací kolo nebo ručně malované a psané pekelné knihy, ve kterých se seznámíte mj. s proměnou člověka ve vlkodlaka. Nechybí ani ukrytý poklad. Každý, kdo během hry vypátrá indicie k otevření číselného zámku, získá odměnu. 

TIP: Zaujalo vás telčské podzemí? Vstupenky doporučujeme objednat předem přes rezervační portál.

Foto: Město Telč

Otevírací doba:

červen – září: úterý – neděle: 10:00 – 15:00

duben, květen, říjen: sobota – neděle: 10:00 – 15:00

ostatní časy po domluvě