Pohádková stezka Panenská u Jemnice

Celkem jedenáct zastavení čeká na malé výletníky v lesní pohádkové říši nedaleko Jemnice. Cesta je dlouhá jen čtyři kilometry, takže ji zvládnou ujít i menší děti. Za splnění všech úkolů získáte malou odměnu.

Kontakt

Turistické informační centrum Jemnice
Husova 2
67531 Jemnice
region Třebíč
Období: léto, zima

Kouzelné dobrodružství na stezce

Pohodový rodinný výlet lze za hezkého počasí podniknout kolem obce Panenská nedaleko Jemnice na Třebíčsku. Pohádková stezka vede po lesních a asfaltových cestách. Cílem je projít všech jedenáct zastavení, kde vás čekají pohádkové bytosti v podobě dřevěných soch a informační tabule s lavičkami. Cestou vás provede malé, vnímavé, zvídavé a hravé Človíče. 

Propagační materiály získáte v turistickém centru v Jemnici nebo přímo na prvním zastavení. Ke stažení jsou také na webových stránkách pohádkové stezky. Jediné, co byste si s sebou měli vzít z domu, jsou psací potřeby.

Stezka zabere přibližně dvě hodiny a je dostupná i pro rodiny s kočárky. Vstupné je zdarma a za vyplněnou brožuru získáte drobnou odměnu. Tu si vyzvednete v infobudce (pozor, je otevřena pouze v letní sezóně), nebo v informačním centru v Jemnici.

Hastrmanova stezka a dětské hřiště

Nově je přístupná Hastrmanova EKOstezka Panenská, která se nachází u hned u té pohádkové a má devět zastavení. Ujdete ji asi za půl hodiny. V blízkosti můžete navštívit také Rozhlednu u sovy a Rozhlednu pod lesem.

Výchozí bod vás příjemně překvapí krásným dětským hřištěm s pískovištěm a dalšími herními prvky pro malé i větší děti.  

Foto: pohadkovastezka.panenska.cz

Nebyla nalezena žádna položka.