Zámek Žďár nad Sázavou

Už jste někdy spali uprostřed herbáře? Nebo v barokní věži jako princezna? Ve starém klášterním mlýně? Nebo koukali z okna přímo na zámeckou kašnu?

Kontakt

Zámek Žďár z.s.
Zámek 8/8
59102 Žďár nad Sázavou 2
region Žďár nad Sázavou
49.582863, 15.936773Mapa
Poznámka:

15.1. - 30.4.2023, PO zavřeno 9.00 - 17.00

1.5. - 30.9.2023 9.00 - 18.00

1.10. - 31.12.2023, PO zavřeno 9.00 - 17.00

 

Provoz: celoroční
Počet pokojů: 11
Počet lůžek: 26
Cena za noc/os. od: 1450 Kč
Cena za noc/os. do: 2700 Kč
Parkování - poznámka: před areálem

V areálu zámku, bývalém cisterciáckém klášteře, je na výběr hned ze 4 typů ubytování. Vyberte si podle svého vkusu a poznejte zbrusu nově rekonstruované ubytování.

  • Zahradníkův domek

Za zdmi domku z 18. století, který dříve sloužil pro ustájení koní najdete tři dvoulůžkové a jeden třílůžkový apartmán s vlastní koupelnou. V pokojích vyniká originální moderní dřevěný nábytek navržený na míru, který je doplněn kousky z antik obchodů. Každý pokoj je barevně odlišný – výmalba interiéru je realizována přírodními pigmenty. Dekorace jsou inspirovány regionem i tvaroslovím žďárského zámku, použity jsou přírodní materiály jako je dřevo, kov nebo len. Nadchne vás také světlost a prostornost pokojů a originální tematické dekorace – lustry, lampy, designové talíře a plakáty ze starých botanických knih nebo koupelnové obklady. 

  • Pokoje v Barokní věži

Třípatrová barokní věž je dominantou našeho zámku a ubytování v ní je vždy nezapomenutelným zážitkem. V bývalé zvonici cisterciáckého kláštera se nachází tři dvoulůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením. Dobovou atmosféru na točitém schodišti vystřídá dojem velice ojedinělého designu. Kombinace krémové, bílé a černé dominuje všem třem pokojům a cítit se jako v bavlnce budete nejen díky dokonale vybraným materiálům, z kterých jsou vyrobeny lůžkoviny a závěsy v pokoji. Moderní jednoduchý styl vás dostane. Vhodné zejména pro páry.

 

  • Ubytování Ve Mlýně

Ubytujte se v místě, kde stál od poloviny 17. století klášterní mlýn a v sousedních budovách se vařilo pivo. V moderně zrekonstruovaném ubytování se nachází apartmán s kuchyní a další dva pokoje. Najdete zde také prostory pro úschovnu kol, lyží nebo kočárku. Ubytování je vhodné i pro rodiny s dětmi. Dřevo a hlavně styl, to jsou dvě slova, která vystihují výsledek rekonstrukce ve mlýně.

  • Apartmán U Kašny

Stylový  rozlehlý apartmán se nachází v prostorách bývalé šlechtické akademie z 18. století. Je ideálním místem pro rodinnou dovolenou díky plně vybavené kuchyni a koupelně s vanou. Pastelové tóny, stylové polštáře, podlaha i zdi apartmánu jsou vyladěny do dokonalosti a slibujeme, že stejný apartmán v Česku nenajdete.

 

Více informací na: https://www.zamekzdar.cz/ubytovani/

Vybavení

  • Ubytování vhodné pro rodiny s dětmi
  • Platba kartou
  • Internet
  • Sociální zařízení na pokoji
  • Parkování
  • Domácí zvířata
  • Konferenční prostory
  • Úschovna zavazadel/kol
Certifikace a členství

Atic, Cyklisté vítáni, Zážitková karta Koruna Vysočiny