Šikland - Westernové městečko Šiklův mlýn

Šiklův mlýn u Zvole nad Pernštejnem je jeden z největších přírodních zábavních areálů v České republice. Zábavu i odpočinek tu najdou děti i dospělí.

Kontakt

Šikland - Westernové městečko Šiklův mlýn
Zvole 49
59256 Zvole nad Pernštejnem
region Žďár nad Sázavou
27702375
49.475639, 16.166784Mapa
Volné pokoje
Období: léto, zima

Šikland je komplex tří zábavních areálů, největší je Šiklův mlýn ve Zvoli nad Pernštejnem, známý jako westernové městečko, další pak Motosport military offroad areál a strašidelný zámek Draxmoor v Dolní Rožínce. V areálu mohou zájemci nalézt i aquapark, zoopark, letiště, rybářskou zónu, sportovní hřiště a hlavně mnoho atrakcí pro děti i dospělé.

Westernové městečko Šiklův mlýn je zábavním parkem v údolí řeky Bobrůvky. V přírodním amfiteátru a na náměstí westernového městečka se konají denně divadelní představení, westernová show, taneční vystoupení, přehlídky, ve čtvrtek také noční ohňová show a spoustu dalších akcí, ze kterých dýchá nálada divokého západu. Je tam saloon, kovárna, herna, úřad šerifa či nádraží z Ameriky konce minulého století.

Offroad areál nabízí motorový adrenalin všem příznivcům motorek, terénních aut i bojových vozidel. Vyřádit se tu můžou s vlastním jednostopým, dvoustopým i třístopým teréňákem. Jízdu si mohou vychutnat i v místním bojovém vozidle pěchoty.

Strašidelný zámek Draxmoor byla dříve historická sýpka ze 17. století, která patřila ke šlechtické tvrzi založené pány z Pernštejna. Návštěvníky čekají tři patra se strašidelně-fantastickou expozicí a zámecké nádvoří. Mohou se bát oživlého hřbitova, pekla s čertem, perníkové chaloupky a dalších pohádkových postav. Ti, kteří se ničeho nezaleknou, mohou vyzkoušet také strašidelné noční prohlídky.

Do přírodního amfiteátru je umožněn přístup také pro vozíčkáře, kteří si bez omezení užijí veškerý program.

Foto: Šikland – Westernové městečko Šiklův mlýn, m - ARK

Vybavení

  • Bezbariérový přístup

Otevírací doba:

červenec a srpen: nonstop

září – květen: mimořádné a soukromé akce

květen – červen: mimořádné akce, školní výlety

Videogalerie