Alpa neboli Francovka je alkoholický roztok, který obsahuje éterické oleje, silice, vonné látky bylin a přírodní mentol. Tento skvost z Velkého Meziříčí je určen k zevnímu použití, ke vtírání do pokožky, k masáži svalů, k potlačení akné, dále jako přísada do koupelí, ale také jako kloktadlo či obklad.

Kontakt

ALPA, a.s.
Hornoměstská 378
59401 Velké Meziříčí
region Žďár nad Sázavou
27666468
49.356384, 16.002810Mapa
Volné pokoje
Období: léto, zima

Alpa aneb francovka je známá pod mottem: „Mazané zdraví ověřené u vašich babiček“. Poprvé se spotřebitelům pod dnešní značkou Alpa představila již v roce 1913. V tomtéž roce také získala ochrannou známku. Dodnes je vyráběna dle původní osvědčené receptury. S francovkou je spojen také obal, podle kterého ji spotřebitelé bezpečně poznají už po desetiletí. Alpa je oblíbená především pro své dezinfekční a antiseptické účinky, to znamená, že snižuje riziko infekce a otravy krve při povrchových poraněních. Na kůži zanechává příjemný chladivý pocit, podporuje prokrvení kůže a regeneraci.

Na trhu jsou k dostání například tradiční čirá Alpa Francovka 1 litr, lihový roztok přírodního mentolu a jehličí Alpa Lesana, masážní krémy a gely nebo oblíbený Alpa konopný balzám.

Foto: facebook.com/alpaceskarepublika

Otevírací doba:

Pondělí - Pátek 8:30 - 11:30, 12:00 - 15:30