Na Čeřínek se svačinou z farmy

Udělejte si výlet do přírody v okolí Čeřínku, ochutnejte regionální produkty z Bezděkovského mlýna či farmy Šance mléka a na závěr objevte a zdolejte Čertův hrádek.

Kontakt

Přírodní park Čeřínek
region Jihlava
Volné pokoje
Délka trasy: 11 km
Časová náročnost: 3,5 h
Výchozí místo: Dolní Hutě
Cílové místo: Dolní Hutě
Značení trasy: Červená, modrá
Období: léto

Výlet začneme v Dolních Hutích, kam se dostanete pohodlně automobilem z Kostelce. Dále se vydáme po modře značené turistické trase, která vás dovede k rybníku Klechtavec, ve kterém je možnost koupání. Směrem do obce Rohozná se dostáváme k Bezděkovskému mlýnu, který byl vyhlášen Ekostatkem roku 2019

Zde se můžeme podívat do mlýnice nebo s doprovodem jít až ke zvířatům. Produkty jako vyzrálé hovězí maso či vejce si musíme objednat dopředu. Ve mlýně je také možnost ubytování v apartmánu, který je určen až pro 13 osob. Ze statku vyrazíme směrem do obce, kde se návsi u rozcestníku vydáme doprava po cyklostezce 5090. Za obcí opustíme cyklostezku směrem vlevo před dubovou alejí. Po neznačené trase se dostaneme lesem až k farmě Šance mléka, kde můžeme ochutnat místní mléčné produkty přímo z farmy. Poté vyrazíme do mírného stoupání, kde se dále napojíme \na červeně značenou turistickou trasu, která nás dovede až k žulovému útvaru Čertův hrádek. Zde si také můžeme projít naučnou stezku Čertův hrádek nebo se vydat zpět po červené k začátku naší trasy.

Foto: facebook.com/bezdekovskymlyn