EKO FARMA Zelené údolí

Zelené údolí nabízí vše, co si člověk představí, když se řekne „skvělá dovolená v Čechách“. Moderní ubytování v roubenkách, sportovní vyžití, přírodu, relax a soukromí. Na farmě, která je hned vedle, na vás čekají hospodářská zvířata, jeleni a daňci. Na farmě si můžete vše vyzkoušet. Rájem na zemi bude toto místo i pro milovníky rybaření.

Kontakt

Heřmanov, č.p. 90
59458 Heřmanov
region Žďár nad Sázavou
49.383133, 16.187275Mapa
Volné pokoje
Období: léto, zima

Špičkové ubytování v nádherné přírodě přímo u rybníka

Farma i s roubenkami se nachází v údolí potoka Cejpek, v biokoridoru mezi obcemi Heřmanov a Nová Ves. Specializuje se na chov masného plemene ovce Suffolk, farmový chov daňka skvrnitého, jelena lesního a chov drůbeže a ryb. 

Ubytovat se můžete v jedné ze dvou roubených chat – buď v chatě Karolína, nebo ve Wellness chatě. Obě chaty mají z obývací části krásný výhled na rybník a les za ním. Pronajmout si lze i celý areál.

Podle čeho vybírat?

Chata Karolína s kapacitou až 9 osob nabízí:

  • Vyžití pro milovníky sportu a sportovních her: billiard, ping pong, stolní fotbal, šipky, rotoped
  • Dětské hřiště
  • Venkovní krb a udírnu
  • Bazén (společné užívání pro obě chaty)
  • Rybářskou povolenku pro 2 osoby v ceně pobytu (možno dokoupit další)

Wellness chata pro až 5 osob nabízí:

  • Saunu s možností zchlazení se přímo v rybníku u chaty
  • Dětské hřiště
  • Terasu u rybníku
  • Bazén (společné užívání pro obě chaty)
  • Rybářskou povolenku pro 2 osoby v ceně pobytu (možno dokoupit další)

Chaty jsou od sebe vzdáleny 50 metrů. Pokud si pronajmete obě, budete s druhou skupinou/rodinou blízko u sebe. Pokud budete chtít pouze jednu z chat, určitě uvítáte, že jsou od sebe chaty vizuálně oddělené, takže nepřijdete o své soukromí.

Z EKO farmy si odvezete úžasné zážitky

Zažijte netradiční dovolenou na EKO farmě. Ukažte dětem, kde se bere maso, mléko a další potraviny, vyzkoušejte si vše, co patří k práci na statku. Zelené údolí, kde zvířata dostávají prvotřídní péči, je k tomu jako stvořené

Na farmě se můžete stát ovčákem, rybářem, pomocníkem při domácí zabíjačce, čeledínem na farmě i kovbojem. Vyzkoušíte si vyhnat ovce na pastvu, podojíte krávu, zjistíte, jak vyrobit sýr a máslo, nakrmíte hospodářská zvířata nebo jeleny a daňky. 

A nejde jen o „hru pro turisty“. Z farmy si odvezete reálné zážitky ze zemědělské farmy na Vysočině. 

Prodej přímo ze dvora

Z EKO FARMY Zelené údolí neodjedete s prázdnou. Zakoupit si tu můžete BIO hovězí maso, jehněčí, zvěřinu nebo domácí vejce. 

TIP: Pokud byste se chtěli svézt na koni, koupit si pravý lesní med, domácí sýr, mléko, máslo a další zemědělské produkty, pak vám na farmě rádi poradí a odkážou vás na partnery z Regionálního sdružení zemědělců „Přátelé Zeleného údolí“.

Víte, že…

Připravit si na místě k jídlu nebo odvézt domů si můžete samozřejmě i ryby, které si sami chytíte v místním rybníčku. Pokud se necítíte na to rybu zpracovat, na farmě vám rádi pomohou. Čerstvé ryby si také zakoupíte v sousedním rybářství. 

Více informací najdete na webových stránkách www.zeleneudoli.hermanov.cz.

Foto: Eko farma Zelené údolí, Chris Borg

Vybavení

  • Bezbariérový přístup