Ekofarma Rakovi a Chaloupka u Bílého potoka

Nově zrekonstruovanou Chaloupku u Bílého potoka najdete u Nového Města na Moravě. Líbit se tu bude všem, kteří mají rádi klid, les, sbírání hub, v létě kolo a v zimě běžky. Díky ekofarmě v nedalekém sousedství uvidíte z oken ovečky, koně a kozy. Na tuto farmu se můžete vypravit a zapojit se do péče o zvířata, projet se na koních nebo třeba na traktoru.

Kontakt

Kuklík 36
59203 Sněžné
region Žďár nad Sázavou
Volné pokoje
Období: léto

Klid, les a soukromí

V chaloupce jsou 2 ložnice, malá kuchyňka, obývací pokoj s dětským koutkem a také koupelna se sprchovým koutem. Venku si užijete posezení v soukromí, jistě se vám bude hodit ohniště a zázemí pro grilování. Děti si vyhrají na trampolíně nebo při objevování okolní přírody – hned za domem je malý potok a les.

Do chaloupky se vejde celkem 6 osob a po dohodě s vámi může jet i pejsek.

Chalupa bude skvělým výchozím bodem pro cyklistické a běžkařské výlety, nedaleko je také několik lyžařských vleků. Vyrazit můžete na houby nebo na koupaliště v Novém Městě na Moravě nebo ve Žďáru nad Sázavou. V okolí je i několik přírodních koupališť. 

Projeďte se na koni a zapojte se do dění na statku

Během pobytu se určitě vydejte do Ekofarmy Rakovi, která je od ubytování jen malý kousek. (Farmu i chalupu vlastní jeden majitel.) Děti budou nadšené ze zvířátek – na ně se můžete přijít podívat, pohladit si je a také se o ně spolu s majiteli statku postarat. Mají tu koně, psy, kočky, kozy, ovce, morčata a králíky. 

Majitelé vás i děti rádi svezou na traktoru, děti se mohou povozit na konících.

Pokud se na farmu vypravíte se svým čtyřnohým kamarádem, počítejte s tím, že na farmě běhá na volno několik místních (přátelských) psů.

Víte, že… 

Farma je ekologická a všechny její produkty nesou označení BIO (produkt ekologického zemědělství). 

Více informací najdete na webových stránkách www.ekofarma-rakovi.webnode.cz.

Foto: ekofarma-rakovi.webnode.cz