Penzion Fořtovna Drážďany

Na samotě u lesa nedaleko Kamenice nad Lipou se skrývá půvabný nově zrekonstruovaný penzion. Že se rekonstrukce opravdu povedla, uvidíte už zdálky. Láska na první pohled pro návštěvníky, kteří hledají stylové venkovské stavení. A spolu s ním i pohodlí, soukromí, klid a dobrý výchozí bod pro výlety do přírody nebo po památkách.

Kontakt

Miroslav Červenka
Častrov 49 - Osada Drážďany
39463 Častrov
region Pelhřimov
49.325775, 15.174830Mapa
Volné pokoje
Období: léto, zima

Dovolená pro starší generace a rodiny s dětmi

Penzion Fořtovna Drážďany je zrekonstruovaný objekt, který zde, v osadě Drážďany, původně sloužil jako sídlo lesního správce zdejších rozsáhlých lesů.

Výsledkem kompletní rekonstrukce je místo, které splní všechna vaše očekávání na krásné venkovské ubytování na samotě. Budova původní hájovny a navazující hospodářské stavení společně vytváří uzavřený dvůr. V něm je kromě ubytování v apartmánech také společenský sál s barem. 

Obytná část penzionu má v přízemí dva třílůžkové pokoje a apartmán tvořený jídelnou s kuchyní a krbem s oddělenou spací zónou s dvojlůžkem a jednolůžkem. V podkroví jsou celkem čtyři apartmány/pokoje, z toho dva větší – mezonetové. Všude je dostupná síť Wi-Fi.

K rekonstrukci majitelé přistoupili s citem. Obytné prostory a celý penzion jsou postaveny z přírodních materiálů, které ctí tradici a historii celého objektu. Cihly, dřevo a přírodní keramická dlažba – právě tyto materiály tvoří srdce celé fořtovny.

Za přírodou, sporty, výlety a rybařením

Ve fořtovně vám dají spoustu tipů, kam vyrazit na výlet. V létě si užijete kola, procházky po lese a houbaření. V zimě běžky. Okolí je bohaté i na různé historické památky, malebná městečka a také na kulturní akce. 

Spokojení budou všichni milovníci rybaření. Nedaleko fořtovny je vlastní rybník, kde můžete lovit. Chycené ryby si můžete samozřejmě ponechat a připravit si je třeba večer na grilu. 

TIP: Fořtovna má krásnou zahradu, kde jistě využijete ohniště s posezením a gril. 

Penzion Fořtovna Drážďany je skvěle vybavená. Pro hosty jsou k dispozici: 

  • půjčovna sportovních potřeb (kola, lyže nebo třeba rybářská výbava),

  • úschovna kol a dalšího vlastního sportovního vybavení.

Víte, že…

Ve Fořtovně Drážďany mají společenský sál s barem, který je kompletně vybavený pro rodinné i firemní akce (kapacita až 50 osob). Pro vaši oslavu fořtovna zajistí i catering nebo drobné občerstvení. Penzion je oblíbeným místem také pro pořádání stylových venkovských svateb v soukromí.

Více informací najdete na webových stránkách www.penzion-fortovna.cz.