Chadimův mlýn

Bývalý mlýn a současná rodinná ekofarma uprostřed malebné krajiny. Pokud toužíte po aktivní dovolené v klidném prostředí v blízkosti lesů, je Chadimův mlýn místem pro vás. Vyrazit můžete na kolo, houby, běžky anebo pěšky na výlet do okolí. Ubytujte se podle vašich přání v kempu, bytě nebo v šalandě, kde kdysi odpočívala mlynářská chasa.

Kontakt

Ing. Martin Chadim
Horní Dubenky 33
58852 Horní Dubenky
region Jihlava
49.254250, 15.304850Mapa
Volné pokoje
Období: léto, zima

Stan, pokoj nebo byt

Chadimův mlýn nabízí pestré ubytování, ze kterého si vyberou páry, rodiny s dětmi i skupiny přátel.

Třípokojový byt si můžete pronajmout jako celek, nebo pouze jeho jednotlivé pokoje. Každý pokoj má vlastní sociální zařízení, postele, skříně, noční stolky a židličky nebo křesílka. Mezi společné prostory patří plně vybavená kuchyň (dřez, lednice, sporák, rychlovarná konvice, mikrovlná trouba, kávovar, nádobí pro 11 osob včetně hrnců) a jídelna (rozkládací stůl se židlemi, televize). V bytě složí hlavu celkem 13 hostů. Do bytu vcházíte ze dvora, kde je i parkoviště, prádelna a místnost pro kola nebo lyže.

Rozložení pokojů v bytě:

  • Apartmán pana Otce (5 lůžek + 1 přistýlka)
  • Pokoj pana Stárka (2 lůžka + 1,5 přistýlky)
  • Pokoj pana Práška (2 lůžka)

Minikemp ubytuje na travnatých plochách kolem mlýna až 25 osob (10 stanů nebo 10 karavanů). K dispozici jsou kempařům tři venkovní elektrické přípojky, sociální zařízení se sprchou, vybavená kuchyňka (mikrovlnka, rychlovarná konvice, elektrický vařič, lednička, dřez a malý počet základního nádobí včetně hrnců), pračka a sklep na potraviny.

Šalanda je prostor, ve kterém dříve pobývala mlynářská chasa. Nyní se proměnil na dvoulůžkový pokoj s kamny, dobovým nábytkem a péřovými peřinami. Pokoj sice nemá sociální zařízení, ale využít můžete veškeré vybavení minikempu. Šalanda se nachází hned vedle muzea, během otevírací doby je proto potřeba počítat se zvýšeným ruchem a hlukem ze strojů.

Ať se ubytujete v jakémkoli typu ubytování, můžete si objednat snídani v občerstvení přímo ve mlýně.

Zabavte se ve mlýně, na zahradě nebo v okolní přírodě

Jako hosté rodinné ekofarmy můžete čerpat nejrůznější výhody přímo v místě ubytování:

  • rozlehlé travnaté plochy a zahradní nábytek kolem celého stavení
  • prostor pro děti
  • několik ohnišť, přenosný gril, opékací potřeby
  • sportovní potřeby a společenské hry (ping-pong, stolní fotbálek a další), branky, venkovní síť
  • Wi-fi připojení na internet
  • společenské místnosti na bývalé sýpce – prostor k posezení, čtení, klidnému cvičení, hraní her, pořádání malých oslav, seminářů, školení atp.
  • tipy na výlety
  • prodeje pohledů a turistických suvenýrů
  • výhodné polohy na křižovatce cest i cyklotras
  • večerního krmení drobného zvířectva (po předchzí domluvě)

Součástí areálu je také mlynářské muzeum. Od dubna do října můžete navštívit původní mlýnici a shlédnout mlynářské stroje z roku 1926 i starší unikáty, jako jsou mlecí kameny s hasačertem. Dozvíte o mletí obilí, mlynářství a historii Chadimova mlýna.

Koho láká okolní příroda a aktivní dovolená, přijde si na své. Z ubytování se lehce napojíte na cyklostezky a turistické stezky. Vydat se můžete k blízkým rybníkům a přírodním koupalištím. V nedalekém Janštejně (1 km) se zabavíte na fotbalovém hřišti, minigolfu nebo na tenisovém kurtě.

Vítě, že...

Rod Chadimů je na mlýně již od roku 1644, kdy jej jako mlynářskou usedlost koupil Matěj Chadim. Dnes je z mlýna rodinná ekofarma, kterou stále vlastní rodina Chadimů.