Japonská kamenná zahrada

Při procházce po Sněžném se můžete dostat i do japonské kamenné zahrady. U svého domu ji řadu let buduje učitel Pavel Šimon. Zahrada je tvořena v duchu budhistických a šintoistických tradic. Tvoří ji suchá a mokrá část a stráží ji dva japonští draci. Zahradu doplňuje prodejní výstava bonsají, bonsajových misek a keramiky.

Kontakt

Mgr. Pavel Šimon, 592 03 Sněžné 130
Sněžné 130
59203 Sněžné
region Žďár nad Sázavou
49.649551, 16.122383Mapa
Volné pokoje
Období: léto, zima

Suchá část zahrady představuje horskou scenerii s pramenem řeky a horským jezerem. Mokrá část je v protikladu k části suché. Protékající voda dodá zahradě nový rozměr. Vše je doplňováno velkým množstvím kamenů, mezi nimiž jsou až několikatunové balvany.(Svratecká rula). Zajímavé je i ohraničení pozemku, které tvoří kamenné zdi postavené jako japonský drak-samec (Pratonda) v suché části a japonská dračice-samice (Klotilda) v části mokré. Postupně jsou vysazovány různé rostliny (alpinky, jehličnany, listnáče, keře apod.), takže celá zahrada bude sloužit i jako miniarboretum. To bude využíváno jako základ pro množící materiál.

Kromě prohlídky zahrady si můžete prohlédnout výstavu bonsají. Na místě je možné si také bonsaje zakoupit včetně bonsajových misek a keramiky. Letošní největší novinkou je začátek budování okrasného jezírka a zprovoznění kamenné "Montyho vyhlídky".

Otevírací doba:

Každý den od 9 do 19 hodin