Putování po sochách Michala Olšiaka

Vydejte se s dětmi na procházku krajinou Vysočiny a objevte sochy zvířat a pohádkových bytostí v nadživotní velikosti. Sochy M. Olšiaka si děti zamilují i proto, že se jich mohou dotýkat, zkoumat je, vylézt na ně a vyfotit se s nimi.

Kontakt

49.576828, 15.918975Mapa
Volné pokoje
Období: léto, zima

Turistická hra pro celou rodinu

Během putování si můžete zahrát hru určenou pro rodiny s dětmi. Stačí si stáhnout a vytisknout >>Průvodce po sochách Michala Olšiaka s herní poukázkou<<. Tuto hrací kartu s mapkou dostanete také v Turistických informačních centrech (TIC) Koruny Vysočiny. Při hraní se dozvíte spoustu zajímavostí o okolí, za každou navštívenou sochu dostanete do karty razítko a za nasbírání všech razítek pak získáte malý dárek. 

Které sochy při putování uvidíte?  

  • Sochy pohádkových postav: Už jste se někdy setkali s Hamroněm, čertem šachistou, Mamlasem, Dařbuchou nebo mluvicími houbami? Pokud ne, určitě za nimi vyrazte. Tyto sochy si oblíbí zejména nejmladší děti.

  • Sochy nadpřirozených bytostí: milovníci žánru fantasy si jistě rádi prohlédnou pětimetrovou sochu draka v Ronově nad Sázavou a téměř třímetrovou sochu bájného gryfa s tělem lva a hlavou a křídly orla u zámku v obci Pohled.

  • Sochy zvířat: Michal Olšiak ztvárňuje nejrůznější zvířata, žijící i ta vyhynulá. Mezi jeho díla patří socha káněte, jelena, mamuta, majestátních hrochů, nebo zubra. Nejmenším se zalíbí velký rak a obří želva. 

Víte, že…

Michal Olšiak je umělec, malíř a sochař známý nejen v ČR. Jeho plastiky jsou k vidění také v Německu a Itálii. Potkat ho osobně můžete na soutěžích ve stavění soch z písku.

Více informací najdete na webových stránkách Putování po sochách Michala Olšiaka.

Foto: archiv Vysočina Tourism a Jaroslav Horák, m - ARK