Pumptrack Bystřice nad Pernštejnem

Adrenalin, vlny, klopení a legrace. Na pumptracku v Bystřici si užijete spoustu zábavy. A kromě toho také vypilujete své cyklistické dovednosti. Novou terénní dráhu s přírodním povrchem najdete ve sportovně-relaxační zóně Lužánky. Naplno si tu zajezdí děti od 8 let.

Kontakt

49.522945, 16.261465Mapa
Volné pokoje
Období: léto

Bezpečné a zábavné sportoviště 

Pumptrack je uměle vytvořená uzavřená dráha s terénními vlnami a klopením pro bikery. Při jízdě nemusíte šlapat ani se odrážet. Pohyb udržíte tzv. pumpováním – přenášením váhy a těžiště na přední a zadní kolo. 

Když budete povrch okruhu dobře vnímat a naučíte se využívat náklonu pro vyjetí klopených zatáček, začne fungovat setrvačnost, díky které se na dráze parádně povozíte. Po chvíli zjistíte, pomocí jakého pohybu rychlost udržíte a čím ji ještě zvýšíte.

Jakou si vzít výbavu?

Na dráhu se hodí pevné kolo, které nepruží. Pokud máte vidlici, raději ji vypněte, aby vás nezpomalovala. Sedlo si dejte co nejníž. Přírodní povrch není nic pro inline brusle, skateboardy a koloběžky –⁠⁠⁠ ty nechte protentokrát doma. Kdybyste si na nich přeci jen chtěli zajezdit, zamiřte na blízký skatepark. 

I když jsou pumptracky bezpečné, měli by mít všichni jezdci bez ohledu na věk a zkušenosti helmu a rukavice. Dětem případný pád změkčí také chrániče kolen a loktů. Před jízdou si přečtěte provozní řád. Vyhnete se všem nepříjemným situacím.

TIP: V Bystřici nad Pernštejnem můžete strávit celý den. Nudit se určitě nebudete. Hned vedle pumptracku je koupaliště, nové dětské hřiště, zimní stadion a park miniatur.

Foto: Michal Mašek