Santiniho šifra

Chystáte se navštívit poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře? Spojte výlet za historií s poznáváním okolí a zajímavou zábavou. Santiniho šifra vás provede stavbami architekta Santiniho v kraji. Zahrát si mohou malí, velcí, rodiny i různé skupiny.

Kontakt

49.562634, 15.939241Mapa
Volné pokoje
Období: léto

Po stopách slavného Santiniho

Milovníkům různých her, cest za pokladem, šifrovaček a luštěnek se určitě zalíbí i Santiniho šifra. Nejen že se dobře pobavíte, ale ještě se dozvíte mnohé o díle jednoho z nejslavnějších architektů, který kdy působil na našem území. 

Zábavná hra vás zavede do Zvole, Bobrové, Obytčova, Ostrova nad Oslavou, Pohledu a Žďáru nad Sázavou. Trasu projdete klidně pěšky, ale můžete jet i na kole nebo autem. Při své cestě budete pozorně sledovat fasády kostelů, kamenné sochy a při tom hledat symboly, tvary, písmena a čísla. Cílem je splnit všech 27 úkolů a získat drobnou odměnu, kterou si vyzvednete v kostele nebo v infocentru Žďár nad Sázavou. 

Posledním stanovištěm a pomyslnou třešničkou na dortu celé trasy je poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře, který patří mezi památky UNESCO. 

TIP: Tištěný plán Santiniho šifry dostanete v turistických informačních centrech v Bystřici nad Pernštejnem, Novém Městě na Moravě, Nedvědici, Žďáře nad Sázavou, Zámku Žďár a také na pokladně Poutního kostela sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře.

Foto: Koruna Vysočiny, Václav Šubrt