Včelí farma Nosek

Farmu rodiny Noskových najdete v malé vesnici Kostelní Myslová. Tajemství kvality jejich medu a medoviny spočívá v čistém prostředí Telčska ležícího v jižní části Vysočiny, v pestrém složení medonosných rostlin v okolí farmy a šetrných postupech při chovu včel a zpracování všech včelích produktů.

Kontakt

Luboš Nosek
Kostelní Myslová 44
58856 Telč
region Jihlava
49.145363, 15.427553Mapa
Volné pokoje

Lásku ke včelám zdědil zakladatel farmy, pan Nosek, od svého otce, se kterým byl u úlu jako doma odmalička. A jestli má pan Nosek něco společného se svými 150 včelstvy, tak je to neuvěřitelná pracovitost jeho i celé rodiny. Farma nenabízí jenom včelí produkty, ale především nevšední zážitky! Užijte si pravý farm-to-table.

  •      Co zažít?

Kde se bere med?

Při více než hodinovém interaktivním programu se dozvíte, co všechno je potřeba, aby se med dostal z úlu na váš stůl. Včel se bát nemusíte, program i interaktivní prohlídka probíhají ve voňavých a chladných prostorách stodoly, kde se med zpracovává. Včelí farma Nosek bude pro návštěvníky otevřená od 24. 7. do 17. 8., vždy od pondělí do čtvrtka. Komentované prohlídky začínají v 10:00, 13:00 a 15:00 hodin. Na prohlídky je potřeba se vždy předem objednat, a to telefonem, e-mailem nebo rezervačním formulářem na jejich webu.

Apidomek

Vyzkoušejte na vlastní kůži léčebný potenciál včel. V apidomečku dýcháte pouze vzduch z úlu, včely se dovnitř nedostávají. Pobyt ve včelím domečku pomáhá léčit celou řadu onemocnění. Vzduch uvnitř je provoněn medem, propolisem, pylem a silicemi. Pobyt uvnitř má blahodárný vliv na osoby trpící bronchitidou a astmatem, chronickými bolestmi hlavy, migrénami a dalšími. Tento kouzelný dřevěný domek si můžete pronajmout na noc, jeho kapacita je dvě osoby. Pojďte si ustlat na úlech.

Apartmán

Pokud se vám od Noskových nebude chtít a my víme, že nebude, prostě zůstaňte. Apartmán pro 4 osoby s plně vybavenou kuchyní vám poskytne skvělé zázemí.

  •      Co ochutnat?

Doporučujeme ochutnat domácí medovník nebo medové placičky s ořechy, limonádu s léčivou ovčelenou vodou a nebo netradiční domácí medovou zmrzlinu s karamelem. A samozřejmě musíte vyzkoušet Eliščiny medové placičky, které jsou s vysokým obsahem domácího medu a vlašských ořechů. Pečou se podle starého rodinného receptu a také nesou od roku 2012 označení regionální produkt.

  •      Co si odvézt domů?

Věříme, že domů pojedete především se skvělým pocitem z takto nevšedního zážitku. Aby vám ten pocit vydržel co nejdéle, potěšte se v místním obchůdku. Kromě čerstvého květového, medovicového a pastovaného medu najdete v regálech zázračný propolis, vyhlášené placičky, medovinu a výjimečně také čerstvá medová víčka.

Foto: Včelí farma Nosek