Mezi rybníky a lesy

Výlet z Vysočina Areny vás zavede do jižní části Novoměstska, která je oproti severní položena v nižší nadmořské výšce. Celá trasa je značena místním modrým značením se šipkami s číslem 2.

Kontakt

Koruna Vysočiny, z.s.
nám. Republiky 294/24
59101 Žďár nad Sázavou 1
region Žďár nad Sázavou
49.561443, 16.074183Mapa
Volné pokoje
Délka trasy: 54 km
Časová náročnost: 4 h
Výchozí místo: Nové Město na Moravě
Cílové místo: Nové Město na Moravě
Období: léto

Z Vysočina Areny se vydáme na jih přes Nové Město na Moravě, Petrovice, Jámy a Hodíškov až do Obyčtova, kde poznáme krásnou stavbu od Jana Blažeje Santiniho - kostel Navštívení P. Marie. Trasa pak pokračuje do Ostrova nad Oslavou, kde uvidíme další stavbu postavenou architektem Santinim - zájezdní hostinec.

Z Ostrova budeme přes Bohdalec až do Radešína. Tady nedaleko Zámku Radešín u rybníku najdeme skvělou restaurace Balónový hotel s vlastním minipivovarem. Změníme směr a projedeme Bobrůvkou, kde najdeme jeden z nejstarších kostelů na Novoměstsku kostel sv. Bartoloměje. Dojedeme do Pikárce a po cyklostezce přijedeme do Moravce, kde se nezapomeneme podívat do zámeckém parku, který je plný vzácných dřevin.

Z Moravce se vydáme krajem plným rybníků až do Bobrové. Tady najdeme kostel sv. Petra a Pavla, který je dalším dílem skvělého architekta Santiniho a pokračujeme po silničce na Podolí, Radešínskou Svratku a Řečici, kde v létě najdeme venkovní sportovní areál s koupalištěm.

Přes Petrovice se vrátíme do Nového Města na Moravě, kde najdeme skvělé kavárny, Horácké muzeum i Horáckou galerii a vrátíme zase zpátky do Vysočina Areny, kde náš výlet započal. A pokud nám to ještě nestačilo, můžeme vyzkoušet některou z tras vyhlášených singletracků, které najdeme v okolí.

Foto: Koruna Vysočiny, Miloš Neuman