Na lyžích za Kadovánkem

Pro všechny milovníky běhu na lyžích jsme připravili příjemný běžkařský okruh po jedné z nejoblíbenějších tras vedoucí upravenými stopami pro klasiku. Namazat lyže a vyrážíme!

Kontakt

Koruna Vysočiny, z.s.
nám. Republiky 294/24
59101 Žďár nad Sázavou 1
region Žďár nad Sázavou
49.562820, 15.939277Mapa
Volné pokoje
Délka trasy: 17 km
Časová náročnost: 3 h
Období: zima

Oblíbená trasa s příjemným cílem

Na tento výlet nemusíte balit velkou svačinu. Přibližně za tři hodiny se totiž vrátíte do výchozího bodu trasy. Tím je parkoviště u Hotelu Medlov, kde se po výkonu můžete zahřát a občerstvit. 

První metry trasy vedou po hrázi Medlovského rybníka směrem do obce Tři Studně. Tam přejedete hráz rybníka Sykovec a volnou krajinou kolem Rokytna dojedete do Studnic, což je nejvýše položená osada na Vysočině. Následně vás čeká lesní sjezd do obce Kuklík. Pod lesem se vydáte vlevo až ke Krátké, kde můžete navštívit Dům přírody Žďárských vrchů (od října do dubna je otevřeno každou sobotu). 

Kolem silnice dojedete do obce Kadov. V jedné z nejstarších budov tu najdete hostinec U Janečků. V něm se určitě zastavte a ochutnejte tradiční likér Kadovánek, který dal jméno i našemu výletu. Řádně posilněni se vydejte nad Fryšavu a k Medlovskému rybníku, kde jste začínali.

Foto: Koruna Vysočiny