Stříbrným údolím na kole i koloběžce

Půldenní výlet Stříbrným údolím se bude líbit aktivním dětem, které mají rády sport a pohyb. Vede přes dětské dopravní hřiště a míří do sportovně relaxačního centra Český mlýn. Pokud byste si chtěli svůj den prodloužit, můžete se zastavit také v jihlavské ZOO nebo Rodinném parku Robinson.

Kontakt

Turistické informační centrum Jihlava
Věžní 1
58601 Jihlava 1
region Jihlava
Volné pokoje
Délka trasy: 5 km
Časová náročnost: 0,5 h

Den plný pohybu a legrace

Vytáhněte kola a koloběžky! Váš výlet začíná na moderní cyklostezce jen kousek od Mokřadní učebny Skalka. Zhruba ve třetině trasy, hned za mostem přes řeku Jihlávku na vás čeká první zastávka –⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ dětské dopravní hřiště.

Jihlavské dopravní hřiště dětem nabídne možnost vyzkoušet si, jaké to je být cyklistou ve skutečném provozu. Nechybí nejrůznější značky, přechody pro chodce, a dokonce ani zautomatizované semafory. Hřiště bylo nově zrekonstruováno v roce 2020 a nyní patří k nejmodernějším v republice. 

Následující cesta vás zavede kolem Zoologické zahrady lesoparkem Heulos. Pokud máte čas a chuť, můžete se tu zastavit a prohlédnout si více než 1 300 zvířat. Díky stínu stromů zde bývá příjemně dokonce i v horkých letních dnech. Pokud se rozhodnete ZOO minout a pokračovat po trase, určitě se zastavte na dětském hřišti u Amfiteátru Jihlava.

Cyklostezka vás nakonec „vyhodí“ u sportovně relaxačního centra Český mlýn. Tady se vyřádíte ve skateparku a na workoutovém hřišti. Malí výletníci si v areálu mohou pohrát na dalším dětském hřišti a prozkoumat všechny prolézačky. Rozhodně vyzkoušejte také pumptrack – oválnou dráhu, na které se pomocí změny těžiště můžete projet i bez šlapání. 

TIP: Jen kousek od Českého mlýna se nachází doslova ráj na zemi pro všechny děti – rodinný zábavní park Robinson. Pokud vám zbývá půlden ve městě, nebo trávíte v Jihlavě více dní, určitě sem své malé neposedy vezměte.

Foto: Brána Jihlavy