Přibyslav - muzeum hasičů, hřiště i piknik v parku

Pokud hledáte místo, kde by se vaše děti mohly nejen skvěle bavit, ale i něco nového naučit, zámek v Přibyslavi spolu s hasičským muzeem nabízejí ideální kombinaci zábavy a vzdělání.

Kontakt

Vysočina West, z. s.
Havlíčkovo nám. 57
58001 Havlíčkův Brod 1
region Havlíčkův Brod
Volné pokoje
Výlet vhodný pro: školáky

Zámek Přibyslav se svou bohatou historií a architektonickou krásou láká k návštěvě. Přímo na zámku sídlí hasičské muzeum. Nabízí jedinečnou příležitost nahlédnout do historie a současnosti hasičského sboru a seznámit se s technikami a vybavením, které hasiči používali nebo ještě používají při záchraně životů. Expozice plná historických i moderních hasicích přístrojů, uniforem a dalších exponátů jistě upoutá pozornost nejen malých návštěvníků.

Přibyslavský zámek obklopuje park, který vybízí k pikniku v jarní trávě. Tady na vás čeká socha husitského vojevůdce Jana Žižky, který zemřel v roce 1424 v nedalekém Žižkově Poli.

Děti se mohou vyřádit na zdejším hřišti. Najdou tady i dopravní hřiště, kde se hravou formou seznámí s pravidly silničního provozu. Výlet do Přibyslavi a jeho okolí zkrátka představuje skvělou příležitost pro rodiny, které chtějí trávit jarní dny aktivně, poznávat nová místa a zároveň dětem zábavnou formou umožnit poznávání naší historie.

A na závěr přinášíme tipy na občerstvení. Zavítejte do moderní kavárny Při.kafi nebo do Restaurantu U Huberta.

Foto: Aleš Motejl