Muzeum Josefa Hoffmanna v Brtnici

Přijďte na návštevu do rodného domu architekta a designéra Josefa Hoffmanna a pobuďte v muzeu na edukačním programu z oblasti designu.

Kontakt

nám. Svobody 263
58832 Brtnice
region Jihlava
49.304035, 15.678976Mapa
Poznámka:

60 minut - 30 Kč/osoba
90 minut - 45 Kč/osoba
Pedagogický doprovod zdarma

Program lze po dohodě upravit - téma i délku

Navštivte se školními i zájmovými skupinami dětí a mládeže unikátní Muzeum Josefa Hoffmanna v Brtnici. Máme pro vás připraveny speciální edukační programy. Na příkladu všestranné osobnosti slavného designéra a architekta Josefa Hoffmanna lze demonstrovat nejen sílu individuálního talentu a píle, ale také celou jednu epochu vývoje evropského designu a řemesel, ze které čerpáme inspiraci dodnes.

Přijďte se o tom přesvědčit přímo do domu, kde Hoffmann vyrůstal a kam se poté, již jako uznávaný architekt, opakovaně vracel, aby dům upravoval a nově vybavoval. Odhalte se svými žáky, jaké designové překvapení se skrývá uvnitř tohoto barokního domu. Více informací a objednávky programů na Pokl_Brt@moravska-galerie.cz nebo 724 543 722.

Vstupné 30 Kč (60 minut) / zdarma (pedagogové)

Nabídka programů:

  • Edukační program pro mateřské školy: O židličce Aničce
  • Edukační program pro I. stupeň základních škol: Tapeta nebo koberec?
  • Edukační program pro II. stupeň základních škol: Secese: Všude samý ornament
  • Edukační program pro střední školy: Ornament a design

Komentované prohlídky Muzea Josefa Hoffmanna nabízíme v českém a německém jazyce. K dispozici jsou tu pro vás také tištění průvodci v české, německé i anglické verzi. Přímo v expozici si v rámci prohlídky můžete udělat animovaný kvíz s oživlými ilustracemi Jana Střelce a otestovat si, co všechno o Josefu Hoffmannovi víte. Také můžete využít nový interaktivní stůl navržený architektkou Jitkou Ressovou a vytvořit si třeba originální pohlednici. Komentované prohlídky objednávejte prosím na telefonu 724 543 722.

Foto: moravska-galerie.cz, archiv Moravské galerie v Brně