Rekreační areál Pilák

Rekreační areál je zasazen do krásného přírodního prostředí ohraničeného lesem chráněné krajinné oblasti Žďárské vrchy v srdci Českomoravské vysočiny a poskytuje návštěvníkům všech věkových kategorií nepřeberné množství sportovních a rekreačních aktivit.

Kontakt

Tálský mlýn 505/2
59101 Žďár nad Sázavou 1
region Žďár nad Sázavou
49.590103, 15.931327Mapa
Volné pokoje
Období: léto

Moderní rekreační areál u Pilské nádrže vyrostl na ploše pěti hektarů v letech 2013 až 2014. Menší děti se vyřádí na prolézačkách, kolotoči nebo na pískovišti, k hraní jim poslouží lezecké mikádo, lanová prolézačka nebo dvojitá houpačka. Starší děti zase ocení , discgolf nebo hřiště na plážový volejbal.

Pilská nádrž je vhodná nejen k rybaření, ale také ke koupání. Kvalita vody je pravidelně sledována. Na pláži je k dispozici několik sprch.

V areálu nechybí ping pong, minigolf ani další víceúčelová a travnatá hřiště. V půjčovně se dají půjčit kola, koloběžky, kolečové brusle ale i loďky,šlapadla a paddleboardy K zapůjčení je handbike pro handicapované děti, a to zcela zdarma.

Občerstvení v zázemí areálu nabízí nejen fast food, ale i jednodušší teplá jídla, sladkosti pro děti, zmrzlinu a výběr z několika druhů nápojů. Disponuje posezením pro 120 osob. Rodiče se tak mohou pohodlně občerstvit a zároveň mít na dohled své ratolesti hrající si na hřištích. Pro skupiny návštěvníků je možné si objednat občerstvení na přání. 

Po celém areálu jsou rozmístěny stojany na kola, protíná ho cyklostezka lemující Pilskou nádrž, která je zároveň Santiniho cyklotrasou. V areálu najdete také sousoší žďárského sochaře Michala Olšiaka. Od roku 2009 tady symbolizuje hranici Čech a Moravy, i když se přímo na historické zemské hranici nenachází. Socha orlice hlídá moravské a socha lva české území, mezi nimi je umístěn hraniční kámen (skutečná hranice je od sousoší vzdálena přibližně 80 metrů).

Prostor je vybudovaný jako bezbariérový, velké parkoviště nabízí také dostatek parkovacích míst pro invalidy

Foto: archiv Vysočina Tourism

Vybavení

  • Bezbariérový přístup

Otevírací doba:

duben - září: denně 9:00 – 19:00