Zoologická zahrada Jihlava

Návštěvníci v jihlavské zoo navštíví pět kontinentů, kde uvidí kolem dvou set exotických druhů zvířat. Nechybí opice, kočkovité šelmy, plazi nebo žirafy.

Kontakt

Zoologická zahrada Jihlava, příspěvková organizace
Březinovy sady 5642/10
58601 Jihlava 1
region Jihlava
49.396725, 15.595876Mapa
Volné pokoje
Období: léto, zima

V údolí řeky Jihlávky v lesoparku Březinovy sady se nachází jihlavská zoologická zahrada. Je jenom deset minut pěšky z centra města. Založená byla už v roce 1957 a zaměřuje se na odchov vzácných druhů zvířat – nejvíce na opice, plazy nebo kočkovité šelmy.

Expozice je rozdělená do takzvaných pěti kontinentů. V Africké savaně je pavilon pro žirafy, antilopy a zebry. Žijí tam i hyeny, fenci a ježci. Austrálii představuje stará farma s papoušky, klokany či krajtami. Ve výběhu žijí ovce, které lidé mohou přímo krmit. V Americe pak žijí drápkaté opičky nebo lenochodi a součástí je amazonská tůň s piraňami. I tady lze vidět papoušky nebo lamy a pštrosy.

Asijský pavilon ukazuje v Jihlavě jako jediný v republice prasata babirusy celebeské, v himálajské části žijí pandy červené, levharti nebo irbisové. Poslední je tropický pavilon s hustým pralesem, hady, štíry a krokodýly. Součástí zoo je také africká vesnice Matongo.

V zoo pořádají komentovaná krmení, ukázky například letu sov, výukové programy, kroužky, příměstské tábory nebo semináře pro pedagogy a programy pro seniory. Návštěvníci se mohou v létě také zúčastnit večerních prohlídek.

Foto: archiv Vysočina Tourism, Vladimír Kunc

Vybavení

  • Bezbariérový přístup

Otevírací doba:

květen – září: 8:00 – 18:00
duben, říjen: 9:00 – 17:00
listopad – březen: 9:00 – 16:00

Kancelář funguje ve všední dny od 7:00 do 15:30.

Videogalerie