Muzeum dr. Aleše Hrdličky

Nechte se inspirovat prací světoznámeho antropologa dr. Aleše Hrdličky a nahlédněte do vývoje a biologie člověka. Zajímají Vás spíše národopisná témata? Výborně, v Humpolci si zaručeně přijdete na své.

Kontakt

Horní náměstí 273
39601 Humpolec
region Pelhřimov
49.541351, 15.359590Mapa

Muzeum dr. Aleše Hrdličky v Humbolci nabízí edukační programy ve formě prohlídek expozic s výkladem. Na konci programu žáci dostanou pracovní list, díky kterému si procvičí nově nabyté znalosti.

K dispozici jsou pro Vás dvě expozice s výkladem – antropologická a národopisná. V národopisné expozici prozkoumáte historii města a hradu Orlík, humpolecké kostely, kroj, řemesla, hospodářství a soukenictví. Antropolická expozice Vás provede biologií člověka, vývojem pravěkého člověka, vědou antropologií a životem dr. Aleše Hrdličky. Seznámíte se také s indiány.

Programy jsou určené pro základní a střední školy. Výklad i pracovní listy jsou přizpůsobeny stupni školy. Prohlídky probíhají celoročně po předchozím objednání. Trvají 45–90 minut. Cena programů je 40 Kč za žáka. Pedagogický doprovod má vstup zdarma (2 osoby na skupinu).