Ekocentrum Chaloupky

Ubytování v bývalé hájovně na kraji lesa zajistí žákům klid při učení i při volné zábavě. Místo je ideální k objevování místní flory a fauny, proto jsou vám k dispozici výukové programy zaměřené na poznávání přírody, badatelství a lesní moudrosti.

Kontakt

Kněžice 109
67529 Kněžice u Třebíče
region Jihlava
49.269047, 15.703373Mapa

Pobytové ekocentrum v Kněžicích potěší přírodní zahradou se skleníkem, meteorologickou stanicí a malou farmou s ovcemi, kozami a drůbeží. Využít můžete také dva zahradní altány a přírodní amfiteátr. Ve všech těchto prostorech též probíhají vzdělávací programy ekocentra.

Výuku můžete vést i v několika specializovaných učebnách. V sále s přírodovědnou knihovnou, v rukodělné učebně ve stylu tradiční venkovské světnice nebo v laboratoři vybavené laboratorním sklem, mikroskopy a lupami. Nemusíte se bát, že byste se nevešli, kapacita učeben je 20–50 osob.

Ve volném čase využijete rybník ke koupání nedaleko ekocentra nebo lesy a pastviny pro pozorování přírody. Zaměstnanci Chaloupek se o vás dobře postarají díky svým bohatým zkušenostem. V létě zde probíhají kovářské tábory, středisko vzdělává učitele, pořádá akce pro veřejnost a mnoho dalšího.

Pobytové programy probíhají vždy od pondělí do pátku. Stravovat se můžete přímo na místě, ubytování v ekocentru má kapacitu 50 lůžek.