Farma Zelené údolí

Farmu Zelené údolí najdete v lesích jižní části Vysočiny blízko obce Heřmanov. Hospodaří v Eko režimu a specializují se na agroturistiku, chov ryb na pěti sportovních rybnících, chov ovcí suffolk, dobytka Galloway a chov daňků a jelenů.

Kontakt

Jiří Novotný
Heřmanov 91
59458 Heřmanov
region Žďár nad Sázavou
49.384338, 16.192524Mapa
Provoz: celoroční
Počet lůžek: 13
Cena za noc/os. od: 400 Kč
Cena za noc/os. do: 500 Kč
Parkování - poznámka: ano, vedle silnice u rybníka Panský

Kromě toho zde najdete i oslíka, prasátko a spoustu drůbeže od hus a krůt až po perličky a slepice. Ubytovací část leží zhruba 800 m od samotné farmy na louce uprostřed lesa a u rybníka. Chaty stojí na jeho břehu. Bezprostředně okolo chat jsou další 2 sportovní rybníky. K ubytování nabízí 2 roubené chaty s kapacitou 9 a 5 lůžek a k dispozici je hostům sauna, dětské hřiště a sportovní část se stolním tenisem, rotopedem, stolním fotbálkem a kulečníkem. Hosté mohou využívat i ohniště , grilovací místo a výbornou udírnu.

Na louce u chat je i vyhřívaný bazén. Hosté si pochvalují především úžasný klid a  lesní pohodu u vody, protože prostor ubytovací části je vyhrazen pouze pro ně, a to včetně rybníka. Dále se vracejí kvůli skvěle zarybněným rybníkům, krásným procházkám za zvířaty farmy i za velice pěknou okolní krajinou. Hosté mají rybolov na rybnících zdarma.

Dále se dozvíte, jak se chovají jeleni a daňci , jak se ženou ovce na pastvu a jak nakrmit telata a krávy .
Prohlédnete si oslíka, prasátko a krůty, nebo si tu můžete zarybařit . Ubytování na vás čeká v moderních chatách přímo u rybníka .
Po domluvě si můžete i zakoupit některý z produktů ekologického zemědělství, nebo domácí produkty ze dvora od drobných producentů z okolí sdružených pod značkou Přátelé Zeleného údolí .

Farma je otevřena denně od 7 do 21 hodin a vstupné platí pouze návštěvníci nad 10 let.

Vybavení

  • Ubytování vhodné pro rodiny s dětmi
  • Bezbariérový přístup
  • Internet
  • Parkování
  • Wellness
  • Úschovna zavazadel/kol
  • Půjčovna sportovního vybavení
  • Sportoviště
Certifikace a členství

Farma hospodařící v EKO režimu produkující certifikované Bio produkty.