Muzeum nové generace Zámek Žďár nad Sázavou

Navštivte muzeum, které vás doslova vtáhne do historie. Úžasná hra světel a stínů, hudba, animované příběhy a další prvky vám poutavou formou přiblíží 770 let historie zámku a jeho okolí. Expozice zabaví i děti, které se historii běžně nevěnují.

Kontakt

Zámek Žďár, z.s.
Zámek 8/8
59102 Žďár nad Sázavou 2
region Žďár nad Sázavou
49.581619, 15.936692Mapa
Období: léto

Jedno z nejkreativnějších muzeí v Evropě

Dobrodružství začne hned po nasazení sluchátek, v nichž uslyšíte hlas svých průvodců – děvčátka a cisterciáckého mnicha. S nimi se vydáte do temného středověku a rozkvétajícího baroka. Pustíte se také po stopách slavného architekta Santiniho a proniknete do matematických tajů Poutního kostela sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře.

Interaktivní expozice protkaná multimediálními prvky vás zaručeně vtáhne do děje a rázem se ocitnete v jiném světě. Díky audioprůvodci si projdete expozici sami podle svého tempa. Každý si tu najde to své – muzeum nadchne návštěvníky napříč generacemi.

Jeden zámek, mnoho zážitků

S příběhem bývalého cisterciáckého kláštera a dnešního zámku rodiny Kinských se můžete seznámit i na dalších prohlídkových okruzích: 

  • Hra Skryté příběhy – zahrajte si při procházce zámkem zábavnou hru pomocí mobilní aplikace a pomozte Santinimu postavit slavný kostel na Zelené hoře. 

  • Po stopách Santiniho – během komentované prohlídky poznáte na zámku mnoho míst, která jsou spojena s architektem Santinim. 

  • Po stopách zámeckého hospodáře – prozkoumejte hráz Konventského rybníka, sádku ze 13. století, sušárnu chmele a sály prelatury. 

TIP: Půjčit si můžete kárku plnou veselých her. Naložte do ní děti nebo manželku a táhněte… poznávat zámek :). Po prohlídce se odměňte domácími dobrotami a vynikající kávou v zámecké kavárně.

Otevírací doba:

květen – září: denně: 9:00 – 18:00

říjen – duben: úterý – neděle: 9:00 – 17:00

Videogalerie

Nebyla nalezena žádna položka.