Cyklo Aréna Vysočina Nové Město na Moravě

Areál Vysočiny Areny je místo konání Mistrovství světa v biatlonu a dalších významných mezinárodních závodů.
Areál je veřejnosti volně přístupný, jízdu na závodních tratích můžete vyzkoušet v době mimo konání tréninků a závodů.

Kontakt

Sportovní klub Nové Město na Moravě
Vlachovická 1200
59231 Nové Město na Moravě
region Žďár nad Sázavou
49.578831, 16.050800Mapa
Volné pokoje
Období: léto

V létě se bruslařům a lyžařům na kolečkových lyžích nabízí 450 metrů dlouhý asfaltový okruh, ke kterému přiléhá 150 metrů dlouhé trestné kolečko.

Vyznavači cross country se mohou projet lesem Ochoza, okruh je dlouhý 4,7 kilometru s převýšením 260 metrů a je tu i několik překážek pro cross country. V zimě je areál technicky zasněžován a závodní trasy v délce 1,5 až 5 kilometrů se pravidelně upravují pro klasický i volný styl.

V září 2014 zde byly veřejnosti otevřeny singletracky - jednosměrné trasy pro horská kola. Vybrat si lze z několika tras různých náročností. Na své si přijdou milovníci adrenalinu, rodiny s dětmi, ale ihandicapovaní. Zázemí poskytne hotel Ski.

K populárním singletrackům, silničním, MTB a gravel okruhům přibyla v závěru roku 2018 další možnost, jak se v areálu sportovně vyžít. Novinka v podobě pumptrackové dráhy. Nová specifická trať pro terénní cyklistiku, takzvaný pumptrack, patří pro své parametry aktuálněnejvětším v Česku.

Práce na červeném trailu jsou již kompletně dokončené. Trail je tedy nyní plně sjízdný. Stejně tak je plně sjízdný už i modrý track. Práce na dětském trailu taktéž skončily, proto můžete nový trail i vyzkoušet.

Při návštěvě Cyklo Arény dbejte prosím zvýšené opatrnosti a obezřetnosti, neboť se ve Vysočina Arena (resp. v areálu stadionu včetně asfaltové dráhy) rozjely stavební úkony spojené s 1. etapou plánované rekonstrukce Vysočina Areny. Více informací najdete zde.

Foto: archiv Vysočina Tourism

Otevírací doba:

Pondělí - neděle: 7:00 - 20:00

Přístup veřejnost dle aktuálního rozpisu na webových stránkách.