Odpočinková zóna v obci Lukov - Ukázková přírodní zahrada

Klidová zóna v centru obce převážně slouží maminkám s dětmi a ke schůzkám místní mládeže. Území je řešeno systémem štěrkových cest, v jejich středu je umístěna bylinková spirála z místního kamene.

Kontakt

Živá zahrada
67401 Třebíč 1
region Třebíč
49.073502, 15.824234Mapa
Volné pokoje
Období: léto

V celé ploše je umístěno pět laviček, kruhová lavička kolem vzrostlé jabloně, altán se zelenou střechou, závěsná dvouhoupačka, vahadlová houpačka, dvě kladiny, skluzavka zakomponovaná do svahu, vrbové teepee, vrbový tunel a skrýše z keřů.

V prostoru je keřová výsadba situována po obvodu především kolem plotu bývalého zemědělského družstva a kolem parkovacího stání a k sousední komunikaci tak, aby byla vytvořena hranice mezi parkem a jeho okolím. V zóně je vysazeno sedm vzrostlých listnatých stromů kvůli zastínění plochy. Všechna výsadba byla převážně zvolena z domácích jedlých dřevin a bylinných a trvalkových výsadeb.

Zdroj informací a fotografií: www.dozahrad.cz, výstup přeshraničního projektu programu INTERREG V-A Rakousko-Česká republika GrünRaum. Jeho cílem je využít vzrůstajícího zájmu o zahradní turismus a využít velký potencionál přírodního a kulturního bohatství zahrad a dalších zelených prostor na jižní Moravě, Vysočině a v Dolním Rakousku.

Otevírací doba:

Volně přístupné