Galerie NONSTROP

Galerie Nonstrop je úzký, ale otevřený prostor, v němž představy o umění nenarážejí na strop, ale dějí se ve vztahu k místně specifickým podmínkám.

Kontakt

Malá Lazebnická
58601 Jihlava 1
region Jihlava
49.394535, 15.592556Mapa
Volné pokoje
Období: léto, zima

Galerie je situována v ulici Malá Lazebnická, která je charakteristická velmi úzkým půdorysem středověké soutky a členitými fasádami okolních domů. Ulička vede z dolní části hlavního náměstí k hradebnímu prostoru u farního kostela sv. Jakuba, v blízkosti památného vzrostlého buku. Prozatím je galerii vymezena asi třetinová část uličky, ústící ke kostelu.

Je zaměřena na prezentaci současného umění ve venkovním veřejném prostoru, je výzvou pro umělecké projekty, které bezprostředně reagují na genius loci tohoto místa a na otevřené povětrnostní podmínky. Galerie Nonstrop otevírá cestu k diskuzi o veřejném prostoru ve vztahu k současnému umění, v širším chápání o funkci umění ve veřejném prostředí. Pravidelnými výstavami chceme vnášet nové podněty do společnosti a podnítit nové úvahy veřejnosti nad soudobým uměleckým projevem.

Provozovatelem galerie je statutární město Jihlava, které vytváří finanční zázemí pro náklady spojené s provozem galerie a instalací výstav. Kurátorem zajišťujícím provoz je Vít Kraus.