Dvůr Ratibořice

Skutečně originální místo nejen pro rodinný výlet najdete na kozí farmě Dvůr Ratibořice. Poznáte tu, jak vypadá péče o stádo veselých a zvídavých koz a můžete si zakoupit výborné BIO mléčné výrobky z jejich mléka. Kromě toho se také dozvíte spoustu informací o tom, jak může být kozí mléko prospěšné vašemu zdraví.

Kontakt

Ratibořice 1
67551 Jaroměřice nad Rokytnou
region Třebíč
49.131565, 15.906073Mapa
Volné pokoje
Období: léto

Jednodenní výlet na farmu

Seznamte se s životem na kozí farmě. Jako skupina návštěvníků si můžete objednat exkurzi po farmě s ochutnávkou výrobků z kozího mléka. Ať už jste skupina přátel, vícero rodin, nebo hledáte zajímavý a poučný výlet pro dětské skupiny (například pro třídu mateřské nebo základní školy), jste na farmě po předchozí domluvě vřele vítáni.

Co vás během exkurze čeká:

  • návštěva stájí
  • ochutnávka kozích výrobků
  • výklad týkající se chodu farmy, chovu koz, biopotravin a ekologického zemědělství

Pro skupiny nad 20 osob vychází vstup na jednoho na 60 Kč. Pro méně početné skupiny je exkurze za jednotnou cenu 1000 Kč pro všechny účastníky dohromady (pozn. autora: ceny platné k 15. lednu 2023 – aktuální ceny si prosím zkontrolujte na webových stránkách kozí farmy).

I bez exkurze si pobyt na farmě užijete. Můžete navštívit stáje, posedět si v rekreační zahradě nebo si dát kávu a domácí dezert. 

Ochutnejte zdravé BIO potraviny vyrobené na farmě

Dvůr Ratibořice prodává své výrobky přímo ve dvoře. Určitě ochutnejte některý z BIO výrobků z kozího mléka. Sýry, tvarohy, jogurty, jogurtové mléko, kefíry nebo pomazánky. Některé z těchto dobrot si zakoupíte nonstop také v automatu. Automat přijímá mince a bankovky do 200 Kč.

Kromě výrobků z kozího mléka na farmě zakoupíte také výrobky z vlastní levandule, kosmetiku s kozím proteinem nebo sušené ovoce.

Více informací a fotografií najdete na webových stránkách www.kozimleko.cz.

Foto: archiv Vysočina Tourism, facebook.com/biofarmadora